irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

profimedia-0586058472 Svet24.si

Vroča Elizabeth Hurley gola na snegu

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

3f82f867106de689e316b681d0587208 Necenzurirano

Počivalškov dobavitelj "golfov" ruši Janši ...

sanja grohar z družino Njena.si

Sanja Grohar v hudih bolečinah

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

Svet

Navalni se vrača v Rusijo: Putin, ki je odredil moj umor, zdaj skuša preprečiti mojo vrnitev

Deli na:
Navalni se vrača v Rusijo: Putin, ki je odredil moj umor, zdaj skuša preprečiti mojo vrnitev

Aleksej Navalni - Foto: instagram

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni se namerava v nedeljo vrniti v Rusijo. Trenutno je v Nemčiji, kjer je okreval po avgustovski zastrupitvi z živčnim strupom novičok v Sibiriji. V domovini mu sicer grozi zaporna kazen.

"Zame vprašanje, ali se vrniti ali ne, nikoli ni obstajalo. Ker preprosto nisem odšel. Znašel sem se v Nemčiji (...) iz enega razloga: skušali so me ubiti," je Navalni povedal v videu na Instagramu. Dodal je, da je kupil letalsko karto za let, s katerim bo v Rusijo prišel v nedeljo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Preživel sem. In zdaj Putin, ki je odredil moj umor, (...) svojim uslužbencem pravi, naj naredijo vse, da se ne bom vrnil," je še povedal.

Ruski urad za izvrševanje zapornih kazni je namreč na sodišču v Moskvi v torek zahteval, da pogojno zaporno kazen, ki so jo Navalnemu dosodili leta 2014, spremeni v nepogojno. Tako bi moral opozicijski voditelj v zapor. Urad zatrjuje, da je s tem, ko je po koncu zdravljenja po zastrupitvi ostal v tujini, kršil pogoje, ki mu omogočajo, da je na prostosti.

44-letnik je bil zastrupljen pred poletom iz Sibirije v Moskvo avgusta letos. Še med letom se je njegovo zdravstveno stanje hudo poslabšalo in so ga morali hitro oskrbeti v bolnišnici v Omsku. Nato so ga od tam odpeljali na zdravljenje v Berlin, kjer so potem potrdili, da je bil zastrupljen z živčnim strupom novičok. V Moskvi odločno zanikajo vsakršno vpletenost v zastrupitev Navalnega.

Loading...