nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Našli še en del trupa malezijskega letala in dele teles

Deli na:
Našli še en del trupa malezijskega letala in dele teles

Foto: Reuters

V gozdu na kraju strmoglavljenja malezijskega letala na vzhodu Ukrajine so našli del trupa in človeške ostanke, so danes poročali avstralski mediji.

Tiskovni predstavnik Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) Michael Bociurkiw je za časnik Sydney Morning Herald potrdil, da so v četrtek in danes našli nove posmrtne ostanke.

Bociurkiw je kraj strmoglavljenja obiskal skupaj s preiskovalci iz Nizozemske, Malezije in Avstralije. "Najpomembnejša najdba danes je bila, ko smo šli na gozdnato območje in našli velik del trupa," je povedal za televizijo ABC.

Kot je dodal, se je razbitina prikazala "od nikoder, saj ni bilo nobenih znakov, zlomljenih vej, nič, kar bi nakazovalo, da je tja priletel del trupa", povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Avstralski premier Tony Abott je danes dejal, da se bodo avstralskim policistom, ki so že na prizorišču strmoglavljenja, po načrtih pridružili še avstralski vojaki. Poudaril je, da bo šlo za humanitarno misijo, poroča dpa.



V mednarodni misiji, ki pomaga pri zaščiti kraja strmoglavljenja, je že 90 avstralskih policistov, danes pa jih bo v Ukrajino odpotovalo še sto. Kot je novinarjem pojasnil Abbott, bodo nekateri policisti oboroženi, drugi ne. V Ukrajino bodo danes odpotovali tudi avstralski vojaki, a Abott ni navedel njihovega števila.

Proruski separatisti pa so danes sporočili, da nimajo nič proti začasni namestitvi mednarodne skupine policistov na kraju strmoglavljenja letala. Obenem so opozorili, da ne morejo jamčiti za njihovo varnost.

Predstavnik separatistov Sergej Kavtardze je zavrnil očitke, da želijo separatisti ovirati preiskavo strmoglavljenja. "Želimo preprečiti plenjenje razbitin in omogočiti neodvisno preiskavo," je še zatrdil po poročanju dpa.

Boeing 777 letalske družbe Malaysia Airlines z 298 potniki in člani posadke, ki je bil na poti iz Amsterdama v Kuala Lumpur, je minuli četrtek strmoglavil na vzhodu Ukrajine. Domnevno so ga sestrelili proruski separatisti.