Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Napolitano opozarja Berlusconija na spoštovanje sodišča

Deli na:
Napolitano opozarja Berlusconija na spoštovanje sodišča

Foto: Reuters

Italijanski predsednik Giorgio Napolitano je včeraj opozoril nekdanjega premiera Silvia Berlusconija in njegovo stranko Ljudstvo svobode, da spoštujejo pravnomočno sodbo sodišča. Dejal je, da bi Berlusconi lahko kazen prestal tudi v hišnem zaporu, pojasnil pa je še, da še ni prejel nobene prošnje za njegovo pomilostitev.

Kot poročajo tuje tiskovne agencije, Napolitano ni izključil možnosti, da bi Berlusconija lahko pomilostil po pravnomočni obsodbi na štiri leta zapora zaradi davčnih poneverb v primeru Mediaset. A kot je dejal, bi prošnjo, če bi jo prejel, "objektivno in rigorozno" preučil.

Poleg tega je italijanski predsednik spomnil, da je 76-letnemu Berlusconiju kazen že skrajšana na eno leto, zaradi starosti pa mu tudi ne bi bilo treba kazni prestajati v zaporu, ampak da obstajajo tudi alternativne oblike, kot je na primer hišni zapor ali družbeno-koristno delo. Berlusconi pa se mora zdaj odločiti, kaj bo izbral, je dejal Napolitano.

Berlusocnijevo stranko Ljudstvo svobode pa je še opozoril, naj ne sproži vladne krize zaradi pravnih težav svojega voditelja. Kot je dejal, bi bil padec velike koalicije med desnico in levico pod vodstvom premiera Enrica Lette "usoden za italijansko politično in gospodarsko stabilnost", poroča nemška tiskovna agencija dpa.