sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Napadalec v Parizu med migranti čez Balkan morda potoval s pomagačem

Deli na:
Napadalec v Parizu med migranti čez Balkan morda potoval s pomagačem

Foto: Reuters

Eden od napadalcev, ki se je v petek razstrelil v Parizu, je v Zahodno Evropo čez Balkan morda potoval s pomagačem, danes poroča tiskovna agencija Reuters, ki se sklicuje na protiobveščevalne in policijske vire.

Napadalca, ki se je razstrelil blizu stadiona Stade de France, so na podlagi potnega lista, najdenega ob truplu, identificirali kot 25-letnega Ahmada al Mohameda iz Idliba na severozahodu Sirije. Francoske oblasti še ugibajo o pravi identiteti napadalca, a domnevajo, da je bil potni list ukraden ali ponarejen.

Človeka s tem potnim listom so registrirali 3. oktobra na grškem otoku Leros, kamor je prispel na čolnu s še 198 begunci. Francoske oblasti trdijo, da se prstni odtisi napadalca ujemajo z odtisi moškega, registriranega na Lerosu.

Grške oblasti so v nedeljo sporočile, da vse kaže, da Mohamed ni potoval z nikomer, a protiobveščevalni vir v Makedoniji je za Reuters povedal, da "na Balkanu poteka preiskava o poti dveh teroristov". Pojasnil je, da so v sodelovanju z grškimi kolegi ugotovili, da je bil pomagač z Mohamedom najmanj od trenutka, ko sta na Lerosu skupaj kupila karte za trajekt z bližnjega otoka Kalimnos do pristanišča Pirej. Tja sta prispela 6. oktobra.

Grki mediji so medtem objavili fotografijo vozovnice drugega moškega, ki se je predstavil s priimkom al Mahmod, ime pa je navedeno le z začetnico M.

Iz Makedonije naj bi moška skupaj potovala v Srbijo, kjer so ju v Preševu tudi skupaj registrirali.

Mohamed je nato potoval naprej na Hrvaško, kjer so ga 8. oktobra registrirali v sprejemnem centru v Opatovcu. Neimenovani predstavnik hrvaške policije je za Reuters povedal, da poteka preiskava o Mohamedovem potovanju, pri čemer se osredotočajo na to, ali je s kom potoval in če je, s kom.

Kam, kako in s kom je Mohamed potoval naprej, Reuters zaenkrat ni uspel ugotoviti, a kot poudarja, naj bi šel z ostalimi begunci prek Madžarske v Avstrijo.