atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Napadalci s Kosova obstreljevali srbsko policijsko postajo

Deli na:

Neznanci napadalci s Kosova so zgodaj včeraj streljali na postajo srbske policije v vasi Dobrosin pri Bujanovcu na jugu Srbije. Srbski notranji minister Ivica Dačić je odgovornost za napad pripisal "albanski teroristični skupini". V Prištini medtem informacij o napadu, v katerem ni bil nihče ranjen, nimajo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Več napadalcev - po prvih ugotovitvah preiskovalcev naj bi bile trije - je iz smeri vasi Stubline blizu Gnjilan na Kosovu streljalo na postajo, ki leži kaki 150 metrov od meje s Kosovom. V času napada, v katerem naj bi uporabili celo protitankovsko orožje, so bili na dolžnosti štirje policisti, dva srbske in dva albanske narodnosti.

Pred napadom so se ubranili tako, da so se vrgli na tla, rešila pa naj bi jih predvsem skladovnica lesa. Nato je zopet zadonelo orožje, na kar so policisti odgovorili s streli.

Dačić je napad obsodil in poudaril, da Srbija ne bo stala križem rok, ko nekdo napada policiste. Kosovska policija je medtem sporočila, da o incidentu nima informacij, poudarila pa tudi, da izjav srbskih politikov ne komentira.

Dobrosin je bil leta 2001 oporišče Osvobodilne vojske Preševa, Medvedje in Bujanovca, ki se je borila za priključitev območja na jugu Srbije, kjer živi okoli 60.000 Albancev, h Kosovu. Srbska policija je 4. maja letos v Bujanovcu in v vasi Veliki Trnovac aretirala šest Albancev zaradi suma, da so leta 2001 zagrešili vojne zločine na Srbi.