901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Napad v egiptovskem hotelu "le" rop in ne terorizem?

Deli na:
Napad v egiptovskem hotelu "le" rop in ne terorizem?

Foto: Getty Images

Egipt je v petek pretresel nov napad na tuje turiste, ki so ključen vir prihodkov za to državo. Napadalci so bili po zadnjih podatkih oboroženi z noži, ranili pa so dva turista iz Avstrije in enega iz Švedske. Varnostne sile so enega napadalca ubile, drugega pa huje ranile. Egiptovski minister za turizem je ponoči sicer dejal, da naj bi šlo za rop.

Po petkovih prvih poročilih naj bi najmanj dva napadalca v hotel Bella Vista v Hurgadi ob Rdečem morju, kamor radi zahajajo tudi slovenski turisti, vdrla z morja s čolnom. A francoska tiskovna agencija AFP je kasneje poročala, da so dejansko prišli z ulice skozi hotelsko restavracijo.

Gostom v restavraciji so grozili z noži in pri tem omenjene tri lažje ranili. Ko so skušali nato pobegniti, so jih ustavile varnostne sile ter enega - šlo naj bi za študenta, starega dobrih 20 let - ubile, enega pa huje ranile, so pojasnili na egiptovskem notranjem ministrstvu. Kasneje naj bi hotel po poročanju AFP izpraznili in poklicali strokovnjake za iskanje bomb.

Po petkovih poročilih naj bi napadalci nosili zastavo džihadistične Islamske države (IS). A doslej odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, egiptovski minister za turizem Hišam Zazu pa je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass ponoči sporočil, da je šlo po vsej verjetnosti za poskus oboroženega rop in ne za teroristični napad. Dodatnih izjav ministra Tass ne navaja.

IS je sicer prevzela odgovornost za četrtkov napad na hotel z večinoma izraelskimi turisti v Kairu, ki sta ga izvedla dva napadalca, ranjen pa v njem ni bil nihče.

IS je poleg tega prevzela odgovornost za strmoglavljenje ruskega potniškega letala nad Sinajskim polotokom 31. oktobra. Podstavila naj bi namreč bombo v prtljažni del letala. Umrlo je vseh 224 ljudi na krovu.