evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nagnusno! Migrant iz Eritreje na pokopališču posilil upokojenko

Deli na:
Nagnusno! Migrant iz Eritreje na pokopališču posilil upokojenko

Foto: Arhiv Reporterja

Migrant iz Eritreje je osumljen posilstva 79-letne upokojenke. Nesrečna ženska je na pokopališču v Ibbenbürnu na severu Nemčije v nedeljo obiskala grob svoje sestre, ko je do nje stopil 40-letni Eritrejec in jo posilil. Policija ga je pridržala, grozi mu od 2 do 15 let zapora.

Kot poroča britanski Express, ki se sklicuje na nemške medije, je na severu Nemčije policija aretirala Eritrejca, ki je v Nemčijo prišel leta 2013. Osumljen je, da je na pokopališču v mestecu Ibbenbüren posilil 79-letno žensko, ki je obiskala grob svoje sestre. Ženska je imela še srečo, saj je njeno vpitje na pomoč slišala domačinka, ki je poklicala policijo. Policija je migranta, ki je sicer nastanjen v 15 minut oddaljenem azilnem centru v Hörstlu in so mu odobrili azil, pridržala.

Posilstvo je le eno od številnih spolnih napadov, ki jih s strani migrantov doživljajo ženske, od kar je Nemčija lani odprla vrata za migrante. Največje skupinsko spolno nadlegovanje se je zgodilo na silvestrsko noč v Kölnu, ko je več kot 1.000 žensk in deklet policiji prijavilo spolno nadlegovanje. Februarja je policija sporočila, da večino storilcev ne bodo nikoli ujeli, ker so posnetki varnostnih kamer ali z mobilnih telefonom premalo jasni. Mediji sicer zadnje čase zelo malo poročajo o spolnem nadlegovanju, saj so migranti v Nemčiji začeli ne samo posiljevati, ampak v imenu Alaha tudi moriti. Domnevno naj bi bili »depresivni«.