UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

morski-pes Svet24.si

Morski psi v Braziliji so na kokainu

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

tadej pogacar urska zigart 24 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar spet vrhunsko, a zdaj z besedami! ...

Tadej Pogačar, Urška Žigart Njena.si

Zaradi te poteze Tadeja Pogačarja se sprašujejo,...

tadej pogacar tour pm Ekipa24.si

Premalo? Ravno prav? Koliko je na Touru zaslužil ...

Svet

Načrtovanje nasledstva? Putinovi hčerki stopili v ospredje

Deli na:
Načrtovanje nasledstva? Putinovi hčerki stopili v ospredje

Putinova hčerka Marija Voroncova - Foto: Profimedia

Hčerki ruskega predsednika Vladimirja Putina, 39-letna Marija Voroncova in 37-letna Katerina Tihonova, sta se ta teden udeležili gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu. Putin, ki skrbno skriva podrobnosti o svojem zasebnem življenju, sicer nikoli ni javno ali uradno potrdil, da sta Voroncova in Tihonova njegovi hčerki.

Voroncova in Tihonova sta v četrtek in danes sodelovali na panelih v okviru Mednarodnega gospodarskega foruma (SPIEF) v Sankt Petersburgu, drugem največjem ruskem mestu in Putinovem domačem kraju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Udeležence foruma bo sicer danes nagovoril tudi Putin, ki ni nikoli javno ali uradno potrdil, da sta Voroncova in Tihonova njegovi hčerki. O tem so sicer po navedbah AFP v preteklosti pisali številni ruski in tuji mediji, obe pa sta se kot "hčerki ruskega predsednika" znašli tudi na seznamu sankcij ZDA.

Katerina Tihonova je specialistka za strojništvo in članica znanstvenega sveta državne univerze v Moskvi. V četrtek je na forumu v Sankt Petersburgu sodelovala v razpravi na temo vloge obrambnega sektorja pri krepitvi ruske tehnološke suverenosti. Marija Voroncova, endokrinologinja v nacionalnem endokrinološkem raziskovalnem centru v Moskvi, pa danes sodeluje v panelu na temo inovacij na področju biotske raznovrstnosti.

Obe sta se foruma SPIEF v preteklosti že udeležili kot gostji, vendar so ruski mediji poročali, da sta bili tokrat prvič vključeni v uradni program.

Marija in Katerina sta se rodili v letih 1985 in 1986, ko je bil Putin še poročen z nekdanjo ženo Ljudmilo. V svojih 25 letih na oblasti je ruski voditelj v javnih izjavah sicer že omenil obstoj svojih hčera, vendar ni nikoli navedel podrobnosti, potrdil njune identitete ali se z njima fotografiral v javnosti.