horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Na Slovaškem sedem mrtvih v eksploziji plina v stolpnici

Deli na:
Na Slovaškem sedem mrtvih v eksploziji plina v stolpnici

Blok v plamenih - Foto: Slovaška policija

Petkova eksplozija plina v 12-nadstropni stolpnici v slovaškem mestu Prešov na zahodu države je po zadnjih podatkih zahtevala sedem smrtnih žrtev, več kot 40 ljudi je bilo poškodovanih, eno osebo še pogrešajo, je danes po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila tamkajšnja policija.

Po eksploziji je stolpnico zajel požar. Z ognjenimi zublji se je borilo približno sto gasilcev, ki so požar pogasili danes zjutraj. V bolnišnico v Preševu so sprejeli devet oseb, vendar nihče ni v kritičnem stanju. Stavbo nameravajo sedaj zaradi hudih poškodb porušiti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Policija je danes sprva na Facebooku objavila, da je v požaru umrlo 11 oseb, a so nato objavo izbrisali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gasilci se sicer bojijo, da bi se število smrtnih žrtev še povečalo, saj se reševalci zaradi nevarnosti še niso uspelo povzpeti v najvišje nadstropje in poiskati morebitne nove žrtve. Stopnišče in streha stolpnice sta se namreč porušila že v prvih urah požara, v zgornjem delu stolpnice poleg tega še vedno obstaja nevarnost porušenja drugih delov stavbe.

Vzrok za eksplozijo še ni znan. Lokalni načelnik gasilcev je za medije dejal, da bi lahko bila eksplozija povezana z neustrezno izvedenimi posegi na plinski napeljavi pred dvema letoma. Lastniki so se že leta 2017 za poseg odločili brez dovoljenja in kljub nasprotovanju gasilcev.

loading...
Loading...