lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Na plaži v Pulju oropana Slovenka, policija poziva turiste, naj bodo previdni

Deli na:
Na plaži v Pulju oropana Slovenka, policija poziva turiste, naj bodo previdni

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Hrvaški policisti iščejo neznanega storilca, ki naj bi v soboto popoldne na plaži Valkane v Pulju iz torbe 21-letne slovenske državljanke odtujil denarnico z gotovino, osebnimi dokumenti in bančnimi karticami ter mobilni telefon. Pozvali so državljane in turiste, naj bodo bolj previdni ter naj na plažo ne nosijo dragocenosti.

Nepridiprav je slovensko državljanko oškodoval za nekaj tisoč kun (več sto evrov), je danes sporočila policijska uprava istrske županije. Povedali so, da kriminalisti storilca iščejo.

Da bi se izognili podobnim dogodkom, so pozvali obiskovalce plaž k večji previdnosti. Svetujejo jim, naj ne nosijo s seboj večjih zneskov gotovine, dragocenega nakita in drugih vrednih predmetov.

Med drugim so svetovali, naj na plažo nesejo samo najnujnejše stvari in znesek denarja, za katerega ocenijo, da ga bodo potrebovali. Osebne dokumente in denar je treba hraniti na ločenih mestih, če imajo bančne kartice, naj zraven nikakor ne puščajo osebne identifikacijske številke (PIN). Ločeno je treba skriti tudi ključe, posebej tiste, ki vsebujejo imena in številke namestitev.

Stvari na plaži je treba imeti pod nadzorom, a je treba biti previden, če kdo ponudi pomoč pri nadzoru, ker niso vsi dobronamerni, opozarja policija. Če je bil kdo žrtev tatov, naj preišče bližjo okolico, ker bo morda našel svojo denarnico. To mora pospraviti v vrečko in obvestiti policijo na številko 192.

Če na plažo prihajajo z osebnim vozilom, morajo zapreti vsa okna in zakleniti vsa vrata. Na vidnih mestih v notranjosti avtomobila ni priporočljivo puščati vrednih predmetov. Če do plaže kolesarijo, je kolo treba zavarovati pred krajo tako, da ga zaklenejo za fiksne predmete, kot so ograje ali drevesa, so še opozorili na spletni strani policije s sedežem v Pulju.

Loading...