stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Otoku že 31.000 žrtev koronavirusa, umrl tudi šest tednov star dojenček

Deli na:
Na Otoku že 31.000 žrtev koronavirusa, umrl tudi šest tednov star dojenček

Koronavirus - Foto: Profimedia

Število smrtnih žrtev novega koronavirusa v Veliki Britaniji je včeraj preseglo 31.000. V zadnjem dnevu je glede na podatke zdravstvenega ministrstva naraslo še za 626 in trenutno znaša 31.241.

Med smrtnimi žrtvami zadnjega dne je tudi šest tednov star dojenček, ki je imel tudi druge zdravstvene težave, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Država ima tako drugo najvišje število smrtnih žrtev na svetu, za ZDA, kjer je doslej umrlo več kot 76.000 ljudi. V Italiji je včeraj v prvi članici EU število umrlih za covidom-19 naraslo prek 30.000.

Kljub velikemu številu smrtnih žrtev pa se na premierja Borisa Johnsona krepi pritisk, naj zrahlja omejitvene ukrepe. A kot je včeraj posvarila vlada, s prihodnjim tednom še ne gre pričakovati večjih sprememb pri pravilih karantene.

"Biti moramo realistični, da čez noč ne bo dramatičnih sprememb," je na novinarski konferenci dejal minister za okolje George Eustice. Kot je dodal, bodo pri rahljanju zelo previdni, saj podatki kažejo, da nevarnosti še ni konec.

Regionalna vlada v Walesu je včeraj naznanila načrte za ponovno odprtje vrtnih centrov in knjižnic, širša karantena pa bo ostala v veljavi še vsaj tri tedne. Johnson bo lastne načrte prek televizijskega nagovora predstavil v nedeljo zvečer.