sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Otoku zaposlenim nezakonitim priseljencem grozi zapor

Deli na:
Na Otoku zaposlenim nezakonitim priseljencem grozi zapor

Foto: Reuters

Velika Britanija je danes napovedala ostre ukrepe proti nezakonitim priseljencem, ki delajo na črno. Med drugim jim grozi do pol leta zapora in zaseg zaslužka, tistim, ki jih bodo zaposlili, pa celo zaprtje podjetja ali odvzem licence, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pregnali bomo dvome vseh, ki mislijo, da je Velika Britanija popustljiva. Če ste tu nezakonito, vam bomo preprečili delo, najem stanovanja, odprtje bančnega računa in vožnjo z avtom," je v sporočilu za javnost poudaril minister za priseljevanje James Brokenshire. Izpostavil je, da bo vlada še naprej preprečevala zlorabo sistema.

Nezakonitim priseljencem, ki bodo v Veliki Britaniji delali, med drugim grozi do pol leta zapora in neomejena denarna kazen, zasegli pa jim bodo tudi zaslužek. Banke bodo morale imetnike računov preveriti na seznamih priseljencev, lastniki stanovanj pa ne bodo smeli dati stanovanja v najem nezakonitim priseljencem.

Tistim, ki jih bodo zaposlili, pa bi lahko zaprli podjetje, odvzeli licenco, ob večkratnih kršitvah pa jim grozi kazenski pregon in celo do pet let zapora.

V skladu z zakonom o priseljevanju, ki naj bi stopil v veljavo letos, bi lahko gostinskim lokalom odvzeli dovoljenje za obratovanje, če bi ugotovili, da zaposlujejo ljudi brez dovoljenja za delo na Otoku. Oblasti razmišljajo, da bi podobne ukrepe uvedli tudi za taksiste, sprememba zakonodaje pa se obeta tudi drugim podjetjem, pri katerih bodo ugotovili tovrstne kršitve, poroča britanski BBC.