zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na meji med Severno in Južno Korejo poka

Deli na:
Na meji med Severno in Južno Korejo poka

Foto: Reuters

Južna Koreja je danes v odziv na domnevni raketni napad prek meje s Severno Korejo izstrelila več deset izstrelkov, je sporočilo južnokorejsko obrambno ministrstvo.

Po navedbah tiskovnega predstavnika ministrstva je Južna Koreja zaznala raketni izstrelek, ki je bil iz Severne Koreje izstreljen na zahodnem delu mejnega območja med državama.

"Naša vojska je v odgovor izstrelila več deset izstrelkov proti prizorišču, od koder je obstreljevanje sprožila severnokorejska vojska," so sporočili. Kot so dodali, so okrepili vojaško pripravljenost in pozorno spremljajo dejavnosti vojske Severne Koreje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaenkrat sicer ni povsem jasno katera, če sploh katera, južnokorejska enota je bila tarča rakete iz Severne Koreje. Prav tako ni poročil o napadu na južni strani meje, piše AFP.

Glede na poročanje medijev, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, so bili tarča napada južnokorejski zvočniki na meji med državama. Južna Koreja je namreč nedavno po 11 letih prek zvočnikov znova začela predvajati propagandna sporočila, namenjena Severni Koreji.

Napetosti med državama so se v zadnjem času zaostrile. V Seulu so prepričani, da je Severna Koreja odgovorna za eksplozijo dveh min na demilitariziranem območju med državama, v kateri sta bila v začetku meseca huje ranjena dva južnokorejska vojaka. Severna Koreja je vpletenost zanikala in zagrozila z obstreljevanjem zvočnikov na meji, še piše dpa.