sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Madagaskarju razjarjena množica mučila in zažgala Evropejca, osumljena trgovanja z organi

Deli na:
Na Madagaskarju razjarjena množica mučila in zažgala Evropejca, osumljena trgovanja z organi

Foto: Arhiv Reporterja

Množica je včeraj na Madagaskarju ubila in zažgala dva Evropejca, domnevno Francoza in Italijana, ki sta med mučenjem priznala, da sta trgovala z organi. Ubit je bil tudi nek domačin. Incident se je zgodil na turističnem otoku Nosy Be, kjer so v sredo, potem ko so našli truplo osemletnega dečka, ki so ga pogrešali od petka, izbruhnili nemiri.

Dečkovo truplo je bilo brez genitalij in jezika. Lokalni prebivalci so najprej napadli policijsko postajo, saj so domnevali, da tam skrivajo napadalca. Nato so za napad osumili dva tujca ter ju okrivili, da se ukvarjata s trgovino z organi.

Zaradi incidenta je francosko zunanje ministrstvo vsem Francozom, ki so na otoku Nosy Be, svetovalo, naj se ne gibajo na prostem, zaprli so tudi tamkajšnjo francosko šolo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekaj ur po umoru dveh Evropejcev je množica linčala še domačina, ki so ga potegnili iz njegovega avtomobila in ga vrgli v ogenj. To naj bi naredili, ker naj bi tudi on sodeloval pri umoru dečka.

Javno linčanje na Madagaskarju ni redek pojav. Množica včasih linča tatove ali voznike, vpletene v nesrečo s smrtnim izidom.

Kot še poroča AFP, so bili v zadnjih dveh letih na Madagaskarju ubiti trije Francozi. Marca letos so zadavili 82-letno nuno, aprila lani pa so na osamljeni plaži ubili francoski par.