Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

Svet

Na Kosovu prijeli pripadnike srbskega MNZ

Deli na:
Na Kosovu prijeli pripadnike srbskega MNZ

Foto: Reuters

Kosovska policija je danes na območju mesta Gnjilane na vzhodu Kosova prijela šest oseb, za katere trdi, da so pripadniki srbskega notranjega ministrstva. Pri njih naj bi našli orožje, policijske uniforme in službene izkaznice, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Beograd je aretacijo označil za provokacijo in napovedal "recipročne ukrepe".

Po poročanju kosovskih medijev naj bi se aretirani ukvarjali z izdajo srbskih dokumentov na Kosovu. Policija jih je aretirala zgodaj zjutraj na podlagi naloga okrožnega tožilstva v Gnjilanu, pridržani pa so lahko 48 ur.

Srbski notranji minister Ivica Dačić je potrdil aretacijo štirih uslužbencev srbskega notranjega ministrstva in še ene druge osebe. Kot je dejal, gre za osebe, ki živijo v bližini kraja Gnjilane, a delajo v Vranju v Srbiji. "Naši pripadniki ne delajo na Kosovu. Če nekdo tam živi, a dela v Vranju, ni nikakršnega razloga za omejitev njegove svobode," je povedal.
 
Današnjo akcijo kosovske policije je označil za "še eno provokacijo oblasti v Prištini, ki lahko ogrozi vse, kar je bilo dogovorjeno v Bruslju". "Pozivamo, da se zadevo temeljito preuči, aretirane pa izpusti, saj ni nobene pravne osnove za priprtje osebe, ki na ozemlju osrednje Srbije dela v policijski upravi, ki pa pokriva tudi nekatere občine na Kosovu," je še dejal Dačić.
 
Predstavniki Beograda in Prištine so v petek v Bruslju dosegli dogovor o regionalnem nastopanju Kosova. Po njem bo lahko Kosovo v prihodnje na regionalnih srečanjih sodelovalo pod svojim imenom, Srbiji pa ne bo treba priznati kosovske neodvisnosti. Prav tako so se dogovorili o skupnem upravljanju meje na severu Kosova.
Loading...