GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Kosovu prijeli pripadnike srbskega MNZ

Deli na:
Na Kosovu prijeli pripadnike srbskega MNZ

Foto: Reuters

Kosovska policija je danes na območju mesta Gnjilane na vzhodu Kosova prijela šest oseb, za katere trdi, da so pripadniki srbskega notranjega ministrstva. Pri njih naj bi našli orožje, policijske uniforme in službene izkaznice, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Beograd je aretacijo označil za provokacijo in napovedal "recipročne ukrepe".

Po poročanju kosovskih medijev naj bi se aretirani ukvarjali z izdajo srbskih dokumentov na Kosovu. Policija jih je aretirala zgodaj zjutraj na podlagi naloga okrožnega tožilstva v Gnjilanu, pridržani pa so lahko 48 ur.

Srbski notranji minister Ivica Dačić je potrdil aretacijo štirih uslužbencev srbskega notranjega ministrstva in še ene druge osebe. Kot je dejal, gre za osebe, ki živijo v bližini kraja Gnjilane, a delajo v Vranju v Srbiji. "Naši pripadniki ne delajo na Kosovu. Če nekdo tam živi, a dela v Vranju, ni nikakršnega razloga za omejitev njegove svobode," je povedal.
 
Današnjo akcijo kosovske policije je označil za "še eno provokacijo oblasti v Prištini, ki lahko ogrozi vse, kar je bilo dogovorjeno v Bruslju". "Pozivamo, da se zadevo temeljito preuči, aretirane pa izpusti, saj ni nobene pravne osnove za priprtje osebe, ki na ozemlju osrednje Srbije dela v policijski upravi, ki pa pokriva tudi nekatere občine na Kosovu," je še dejal Dačić.
 
Predstavniki Beograda in Prištine so v petek v Bruslju dosegli dogovor o regionalnem nastopanju Kosova. Po njem bo lahko Kosovo v prihodnje na regionalnih srečanjih sodelovalo pod svojim imenom, Srbiji pa ne bo treba priznati kosovske neodvisnosti. Prav tako so se dogovorili o skupnem upravljanju meje na severu Kosova.