ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Svet

Na jadranju na Hrvaškem zastrupljena italijanska otroka so prepeljali na zdravljenje v Rim

Deli na:
Na jadranju na Hrvaškem zastrupljena italijanska otroka so prepeljali na zdravljenje v Rim

Ladja Atlantia, na kateri so se zastrupili italijanski turisti. - Foto: Atlantia Cruising

Deklico in dečka iz Italije, ki sta se prejšnji teden na jadrnici pri Hvaru zastrupila z ogljikovim monoksidom, so danes iz splitske bolnišnice prepeljali na zdravljenje v Rim, poročajo hrvaški mediji. Zdravniki v Splitu so povedali, da se zdravstveno stanje otrok izboljšuje. Z otrokoma je odpotovala tudi njuna mati.

Otroka in njuna mati so s posebnim letalom za medicinski transport cesna 650 poleteli s splitskega letališča proti znani rimski bolnišnici Bambino Gesu, je na svoji spletni strani poročal splitski časnik Slobodna Dalmacija.

Otroka sta bila v skupini italijanskih turistov, ki se je prejšnji torek na jadrnici pri Hvaru zastrupila z ogljikovim monoksidom. 57-letni moški je umrl, medtem ko se je njegova partnerka in mati obeh otrok skupaj s še dvema odraslima osebama prav tako zastrupila, a niso bili v smrtni nevarnosti.

V najslabšem stanju sta bila 14-letna deklica in njen petletni brat, ki so ju po nesreči prepeljali v splitski klinični center. Deklica je štiri dni po zastrupitvi prišla k zavesti in je bila zmožna komunicirati, deček pa je bil ves čas na oddelku za intenzivno nego. Kot so danes izjavili splitski zdravniki, je medtem tudi petletnik nekoliko okreval.

Hrvaška policija je po nesreči prijela lastnika in kapitana jadrnice, ki so ju konec prejšnjega tedna izpustili in se bosta branila s prostosti. Po opravljeni preiskavi na jadrnici so lastniku vrnili tudi plovilo.

Policija sumi, da sta pred prihodom skupine italijanskih turistov na plovilo neustrezno vgradila bencinski agregat, ki se lahko uporablja le na prostem. Če jima bodo dokazali krivdo, jima grozi do osem let zapora.

loading...
Loading...