Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Svet

Na Hrvaškem oranžno opozorilo zaradi neurij: štirimetrski valovi, močan veter in vodne trombe

Deli na:
Na Hrvaškem oranžno opozorilo zaradi neurij: štirimetrski valovi, močan veter in vodne trombe

Foto: Reuters

Za celotno hrvaško obalo in njeno zaledje so danes razglasili oranžno opozorilo, saj pričakujejo neurja z močnim južnim vetrom in obilnim dežjem. Po napovedih vremenoslovcev je na morju pričakovati do štirimetrske valove, visoko plimovanje v nekaterih obalnih krajih in vodne trombe.

Ob obali hrvaške Istre in Kvarnerja pričakujejo veter s hitrostjo do 75 kilometrov na uro, na jugu Dalmacije pa so možni sunki vetra do 100 kilometrov na uro, piše na spletni strani hrvaškega hidrometeorološkega zavoda. Za celotno obalo so razglasili oranžno opozorilo, kar pomeni nevarnost za ljudi.

Ponekod na morju je pričakovati do štirimetrske valove. Posledično bo obala ponekod poplavljena, je poročala hrvaška televizija HTV. Omenjajo tudi možnost pojava vodnih tromb in toče.

Hrvaški meteorologi so napovedali za območje celotne obale obilen dež, ki naj bi prinesel med 60 in 90 litrov dežja na kvadratni meter. Še posebej obilne padavine pričakujejo na območju Reke. Nalivi z grmenjem so napovedani tudi na vzhodu države v Slavoniji.

Hrvaški avtoklub (HAK) je opozoril voznike, naj način vožnje in hitrost prilagodijo pogojem na cestiščih, ki so v večjem delu države mokra in spolzka. Opozorili so na možnost zemeljskih plazov ter na meglo ponekod v Gorskem kotarju.

Loading...