zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na emmyjih slavili seriji Kriva pota in Moderna družina

Deli na:
Na emmyjih slavili seriji Kriva pota in Moderna družina

Foto: Reuters

Veliki zmagovalki emmyjev, ki so jih v ponedeljek po lokalnem času podelili v Los Angelesu, sta postali dramska serija Kriva pota in humoristična nanizanka Moderna družina, saga Igra prestolov pa je kljub največjemu številu nominacij ostala brez pomembnejših nagrad. Na slovesnosti so se poklonili nedavno preminulemu igralcu Robinu Williamsu.

Kritiško priznana kriminalna serija Kriva pota o učitelju kemije, ki postane mamilarski lord, je dobila nagrado za najboljšo dramsko serijo, drugo po vrsti, čeprav se je v svoji zadnji, peti sezoni poslovila že lani. Skupaj je osvojila pet kipcev, še za scenarij, glavnega igralca (Bryan Cranston) ter stranskega igralca in igralko (Aaron Paul in Anna Gunn). Cranston je med drugim premagal Matthewa McConaugheyja iz Pravega detektiva, ki je letos izgubil tako emmyja kot oskarja.

"Najlepša hvala za tako slovo naši seriji," se je zahvalil njen avtor Vince Gilligan na odru gledališča Nokia v Los Angelesu. V konkurenci glavnih igralk je televizijskega oskarja dobila Julianna Margulies iz serije Dobra žena, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sodobna družina je nagrado za najboljšo humoristično serijo odnesla že peto leto zapored, skupaj pa tri, še za režijo (Gail Mancuso) in najboljšega igralca v stranski vlogi (Ty Burrell). Za najboljšega igralca na področju komedije je bil že drugič izbran Jim Parsons iz Velikih pokovcev, najboljša igralka Julia Louis-Dreyfus iz serije Veep pa je dobila svojega tretjega emmyja.



V kategoriji mini serij in TV filmov sta zmagala serija Fargo in TV film The Normal Heart, emmyja za glavno moško vlogo je dobil Benedict Cumberbatch (Sherlock), emmyja za glavno žensko vlogo pa Jessica Lange (American Horror Story: Coven).

Veliki poraženec večera je bila saga Igra prestolov, ki je prejela le nekaj manj pomembnih nagrad.

Preminulemu igralcu Williamsu se je na podelitvi nagrad najboljšim televizijskim serijam, ki jih prikazujejo v času največje gledanosti, poklonil njegov kolega Billy Crystal. "Nasmejal nas je. Z Robinom sem preživel veliko veselih ur na odru. Njegova briljanca je bila osupljiva, njegova neizmerna energija pa je jemala dih," je dejal Crystal.