fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

pernod ricard Svet24.si

Šefi jih silijo, da v službi pijejo liker

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

Svet

Na egiptovski televiziji prvič napovedovalka z naglavno ruto

Deli na:
Na egiptovski televiziji prvič napovedovalka z naglavno ruto

Foto: Arhiv Reporterja

Poročila na egiptovski državni televiziji je v nedeljo prvič vodila voditeljica, ki je nosila naglavno ruto. Egiptovska televizija je tako odpravila 52 let staro prepoved nošenja naglavnih rut za svoje voditeljice, kar nakazuje spremembe v državnih medijih po padcu nekdanjega predsednika Hosnija Mubaraka in prevzemu oblasti s strani islamistov.

Voditeljica Fatma Nabil je svoj prvi nastop v nedeljskih televizijskih novicah opravila v črni obleki in z naglavno ruto kremne barve, ki ji je zakrivala lase in vrat, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vse do revolucije, ki je lani strmoglavila Mubaraka in na oblast pripeljala Muslimansko bratovščino, se ženske z muslimanskimi naglavnimi rutami niso pojavljale v medijih. Ženske, ki so nosile hidžab, so sicer lahko delale pri egiptovski televiziji, vendar le za kamero.

Novi islamistični minister za informiranje Salah Abdel Maksud pa je v soboto dejal, da ne vidi razloga, zakaj ženske s hidžabom ne bi smele voditi novic.

Od ustanovitve egiptovske televizije leta 1960 do nedelje voditeljice niso nosile naglavnih rut. Edina izjema je bila Kariman Hmaza, ki je vodila verske oddaje v 90. letih minulega stoletja.

Mubarak je zakritim ženskam prepovedal nastop na televiziji. Verski konservativci so ga zaradi tega napadali in prepoved označili za dokaz diktatorske narave Mubarakove vladavine.

loading...
Loading...