sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Muslimanski dijak streljal na učitelja in kričal »Allahu Akbar«

Deli na:
Muslimanski dijak streljal na učitelja in kričal »Allahu Akbar«

Foto: Google Street View

Policija je v ponedeljek v departmaju Marne na severovzhodu Francije aretirala 15-letnega dijaka tehniške šole, ki je streljal na učitelja fizike in pri tem kričal »Alah Akbar«. Poleg pištole so pri njem našli še bombo in nož.

V ponedeljek je bila na tehniški šoli v kraju Châlons-en-Champagne, ki je glavno mesto in  občina severne francoske regije Šampanja-Ardeni ter prefektura departmaja Marne, prišlo do nove drame, ki se je na srečo srečno končala. Muslimanski dijak je on vzklikih »Allahu Akbar« streljal na učitelja fizike, poroča Daily Mail, ki se sklicuje na francoske medije.

Preiskovalcem je kasneje povedal, da je oborožen s plinsko pištolo, šolsko bombo in nožem sprva hotel ubiti učitelja literature, s katerim naj bi bil v sporu. »Povedal je, da je želel postati mučenik,« je novinarjem razložil tožilec Christian de Rocquigny.

V ponedeljek je najstnik med poukom fizike odšel iz razreda. Po nekaj korakih na hodniku naj bi se premislil, vrnil se je v razred in streljal na učitelja, ki je preživel, ter kričal »Allahu Akbar«. Med streljanjem se je tudi sam poškodoval. Drugi dijaki so se razbežali, poklicali policijo, ki je ponorelega muslimanskega najstnika aretirala. Poslali so ga v pripor, moral bo na psihiatrični pregled. Tožilec de Rocquigny je še dejal, da jih zelo zanima, kje se je 15-letnik radikaliziral.