Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

maček, ura, poletni čas, nastavitev ure Svet24.si

Ne pozabite, ponoči premikamo ure!

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Dragojevič Njena.si

Oliver Dragojević se bori!

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Svet

Muslimani pretepli mlad par, ker sta na pici imela šunko

Deli na:
Muslimani pretepli mlad par, ker sta na pici imela šunko

Foto: Silkeborg Politi

V soboto zvečer je skupina muslimanov sredi Silkeborga na Danskem napadla mlad par. Vzrok? Jedla sta pico s šunko. Ženska je dobila tako močan udarec v glavo, da utegne imeti trajne posledice.

Mlad danski par (23 in 24 let) je sobotni večer preživljal v središču Silkeborga, mesta zahodno od Aarhusa. Za večerjo sta si privoščila pico in mirno jedla. Nenadoma je pristopil moški, po videzu daleč od tega, da bi bil Evropejec, in ju vprašal, ali jed vsebuje tudi šunko, se pravi svinjino, ki jo muslimani ne uživajo. Pritrdila sta, poroča danski portal Ekstra Bladet.

Tedaj je musliman zgrabil kos pice, češ da je svinjina prepovedana, in ga vrgel na tla. Mlad Danec je vstal in skušal obračunati z neotesanim migrantom. Ampak, kot je v navadi pri prišlekih, ki nikdar ne napadajo, če so v manjšini, so prišli še trije (po nekaterih informacijah štirje) in napadli mladeniča. Eden se je spravil na žensko in jo tako močno udaril v glavo, da je bo po vsej verjetnosti imela trajno okvaro sluha. Nanjo je kričal, da na svoji pici ne sme imeti svinjine, je na družbenem omrežju Facebook zapisala mati ene od žrtev.

Pri Ekstra Bladetu so informacije o napadu preverili na policiji, ki je napad potrdila in povedali, da iščejo skupino moških neevropskega videza. »V bistvu iščejo muslimansko tolpo,« pa so zapisali na portalu Speisa.