Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Mrliška oglednica: Epstein je storil samomor

Deli na:
Mrliška oglednica: Epstein je storil samomor

Jeffrey Epstein je bil že od leta 2008 registriran kot spolni zločinec. - Foto: reuters

Obdukcija je pokazala, da je ameriški milijonar Jeffrey Epstein, ki so ga preteklo soboto našli mrtvega v zaporu, storil samomor, je v petek potrdila mrliška oglednica.

Po pozornem pregledu vseh ugotovitev preiskave, vključno z vsemi ugotovitvami obdukcije, je bilo potrjeno, da je Epstein storil samomor, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdila glavna newyorška mrliška oglednica Barbara Sampson.

Ameriški časnik New York Times poroča, da se je po navedbah uradnikov obesil z rjuho. Mediji so že v četrtek poročali, da so rezultati obdukcije pokazali, da je imel zlomljenih več vratnih vretenc in kosti.


Bogataša, ki je imel tesne povezave s politiki iz obeh glavnih ameriških strank, so julija v New Yorku obtožili trgovine z mladoletnicami za spolno izkoriščanje in zarote za trgovino z mladoletnicami za spolno izkoriščanje. Preteklo soboto so ga našli mrtvega v njegovi zaporniški celici, njegovo smrt pa označili za domnevni samomor.

Smrt 66-letnika odpira številna vprašanja. Med drugim ni jasno, ali bo več deset Epsteinovih domnevnih žrtev, ki se z njim sedaj ne bodo mogle soočiti pred sodiščem, v prihodnje lahko dobilo odškodnino. Ameriški pravosodni minister William Barr je zagotovil, da samomor ne bo ustavil preiskave spolnih zlorab mladoletnic in da bodo preganjali vse sokrivce, ker si žrtve zaslužijo pravico.

Obenem ni jasno, kako se je v zaporu lahko sploh zgodila smrt. Epstein bi moral imeti v celici sojetnika, vendar so v petek moškega, ki je bil zaprt z njim v celici, iz neznanih razlogov premestili, drugega pa niso poslali. Mnogi se tudi sprašujejo, kako si je lahko Epstein vzel življenje, kljub temu da so ga po poskusu samomora konec julija nekaj časa nadzorovali.