ženska telefonira Dobra karma

Kam vas v resnici vodijo vaša predvidevanja?

meghan markle, princ harry Svet24.si

Kraljica je Harryju in Meghan to prepovedala, ...

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Svet

Morilec s premiere Batmana se brani z neprištevnostjo

Deli na:
Morilec s premiere Batmana se brani z neprištevnostjo

Foto: Reuters

James Holmes, ki je obtožen, da je julija lani med premiero novega filma o Batmanu v kinodvorani v mestu Aurora pobil 12 ljudi, se namerava izreči za nedolžnega in se pri tem sklicevati na neprištevnost, izhaja iz sodnih dokumentov, ki so jih vložili njegovi odvetniki.

Holmes bo za spremembo izreka o krivdi zaprosil na novi obravnavi na sodišču v kraju Centennial v ponedeljek, izhaja iz dokumentov, katerih kopijo je pridobila francoska tiskovna agencija AFP.

Holmes se namreč na obravnavi sredi marca ni želel izreči o krivdi, nakar je sodnik določil, da se Holmes izreka za nedolžnega.

Konec marca so nato Holmesovi odvetniki vložili nepričakovan predlog, da bi se Holmes izrekel za krivega v zameno, da tožilstvo odstopi od zahteve za smrtno kazen in pristane na dosmrtni zapor brez možnosti pogojnega izpusta. Tožilstvo je kljub temu v začetku aprila napovedalo, da bodo za Holmesa zahtevali smrtno kazen.

Holmes je obtožen, da je 20. julija lani med polnočno premiero filma o Batmanu v kinu v Aurori ubil 12 ljudi in jih ranil najmanj 58. Obtožnica proti njemu vsebuje 166 točk in ga med drugim bremeni umora, poskusa umora in posedovanja eksplozivnih naprav. Sojenje se je začelo januarja.

loading...
Loading...