kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Svet

Morilec s premiere Batmana se brani z neprištevnostjo

Deli na:
Morilec s premiere Batmana se brani z neprištevnostjo

Foto: Reuters

James Holmes, ki je obtožen, da je julija lani med premiero novega filma o Batmanu v kinodvorani v mestu Aurora pobil 12 ljudi, se namerava izreči za nedolžnega in se pri tem sklicevati na neprištevnost, izhaja iz sodnih dokumentov, ki so jih vložili njegovi odvetniki.

Holmes bo za spremembo izreka o krivdi zaprosil na novi obravnavi na sodišču v kraju Centennial v ponedeljek, izhaja iz dokumentov, katerih kopijo je pridobila francoska tiskovna agencija AFP.

Holmes se namreč na obravnavi sredi marca ni želel izreči o krivdi, nakar je sodnik določil, da se Holmes izreka za nedolžnega.

Konec marca so nato Holmesovi odvetniki vložili nepričakovan predlog, da bi se Holmes izrekel za krivega v zameno, da tožilstvo odstopi od zahteve za smrtno kazen in pristane na dosmrtni zapor brez možnosti pogojnega izpusta. Tožilstvo je kljub temu v začetku aprila napovedalo, da bodo za Holmesa zahtevali smrtno kazen.

Holmes je obtožen, da je 20. julija lani med polnočno premiero filma o Batmanu v kinu v Aurori ubil 12 ljudi in jih ranil najmanj 58. Obtožnica proti njemu vsebuje 166 točk in ga med drugim bremeni umora, poskusa umora in posedovanja eksplozivnih naprav. Sojenje se je začelo januarja.

Loading...