Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Mladi par iz ZDA hotel med teroriste v Jemen

Deli na:
Mladi par iz ZDA hotel med teroriste v Jemen

Foto: Profimedia

V pristanišču Port Newark-Elizabeth v New Jerseyju so aretirali mladoporočenca, 20-letnega Jamesa Bradleyja in 29-letno Arwo Muthana, ki sta se želela vkrcati na tovorno ladjo z namenom, da odplujeta v Jemen in se pridružita Islamski državi (IS). Na zveznem sodišču na Manhattnu so ju obtožili zarote za podporo teroristični organizaciji.

Zvezna tožilka z Manhattna Audrey Strauss je sporočila, da sta mladoporočenca želela v četrtek odpotovati v Jemen, da se pridružita IS pri napadih na ZDA.

Bradley naj bi že leto dni izražal podporo IS in se je v globoki veri v pravičnost teroristične organizacije preimenoval v Abdullaha. Kot tak je postal tarča FBI, ki ga je spremljal in pripravil vse potrebno za njegovo aretacijo.

Bradley je nameraval že leta 2019 potovati v Afganistan z istim namenom, vendar se je sprl s terorističnimi somišljeniki in se ni podal na pot.

Muhtana je iz Alabame in se je z Bradleyjem spoznala na daljavo. Ko jo je obiskal v Alabami, sta skovala načrt, da se poročita in odpotujeta k teroristom. Bradley je policijskemu informatorju plačal 1000 dolarjev, da jima uredi vse potrebno za pot s tovorno ladjo.