EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Sonja Plešnar Odkrito.si

Ljubezen po domače - Sonja se je zlomila!

maribor gw Ekipa24.si

Težavam pa kar NI IN NI VIDETI KONCA, ...

Svet

Milijarder Branson uspešno v vesolje in nazaj (FOTO)

Deli na:
Milijarder Branson uspešno v vesolje in nazaj (FOTO)

Britanski milijarder Richard Branson v vesolju - Foto: Twitter

Britanski milijarder Richard Branson je danes z vzletišča v zvezni državi Nova Mehika poletel v vesolje in po približno enournem poletu varno pristal na Zemlji.

Nosilno letalo podjetja Virgin Galactic je danes okoli 16.40 po srednjeevropskem času z ustanoviteljem Bransonom in še petimi uslužbenci podjetja na krovu poletelo v vesolje.

Vesoljsko letalo VSS Unity se je nato odcepilo od nosilnega in zagnalo svoj raketni motor. Dvignilo se je na višino okoli 86 kilometrov, v vesolju pa so bili nekaj minut in občutili breztežnost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Danes je čudovit dan za polet v vesolje," je 70-letni britanski milijarder zapisal na Twitterju pred poletom. Objavil je video, kako je prikolesaril na vzletišče in se srečal s sopotniki.

Z današnjim poletom je zgolj za devet dni prehitel ameriškega milijarderja in ustanovitelja vesoljskega podjetja Blue Origin Jeffa Bezosa.

Pred časom je Branson povedal, da resnično verjame, da vesolje pripada vsem. Virgin Galactic je po njegovih besedah na čelu nove komercialne vesoljske industrije, ki bo človeštvu odprla vesolje in spremenila svet na bolje.

Redne komercialne polete v vesolje sicer načrtujejo za leto 2022. Prodali so že 600 vstopnic, ki so jih kupili ljudje iz 60 različnih držav.

Loading...