900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Migranti zasedli trajekt v Calaisu in hoteli odpluti do Velike Britanije

Deli na:
Migranti zasedli trajekt v Calaisu in hoteli odpluti do Velike Britanije

Foto: Reuters

Na trajekt v francoskem pristanišču Calais se je v soboto zvečer povzpelo okoli 50 migrantov, ki so hoteli tako potovati do Velike Britanije. Zato je do danes dopoldne zastal promet trajektov med Francijo in Veliko Britanijo. Sedaj znova poteka normalno, poročajo tuje tiskovne agencije.

Podjetje DFSF je na Twitterju objavilo, da sta bili iz operativnih razlogov že odpovedani plovbi od Calaisa do Doverja v soboto ob 21.40 in danes ob 7.40. Prav tako sta bili odpovedani dve dopoldanski plovbi med Doverjem in Calaisom. Sredi dopoldneva je bilo na trajektu namreč še vedno med pet in deset migrantov, ki jih skušajo gasilci prepričati, naj ga zapustijo. Operacijo otežujeta močan veter in dež.

Sedaj promet znova poteka normalno, saj so trajekt umaknili, da ne bi motil drugih plovil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Migranti in begunci se že leta zbirajo v francoskih pristaniščih ob Rokavskem prelivu v upanju, da bodo lahko prišli do Velike Britanije, pogosto zato, ker tam že živijo njihovi sorodniki.

Francoski organi so sicer že uvedli stroge varnostne ukrepe, da bi jim preprečili dostop do območja pristanišča oz. do tovornjakov, namenjenih za prevoz s trajekti. Na drugi strani pa so ti ukrepi povzročili vse več poskusov prečkanja Rokavskega preliva v majhnih čolnih.