franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Migranti poskušali prebiti ograjo na grško-makedonski meji, Makedonci uporabili solzivec

Deli na:
Migranti poskušali prebiti ograjo na grško-makedonski meji, Makedonci uporabili solzivec

Foto: Getty Images

Več sto obupanih migrantov je danes skušalo prebiti ograjo na grško-makedonski meji blizu kraja Idomeni. Makedonska policija je v odgovoru uporabila solzivec in šok granate, migranti pa so se bili nato prisiljeni umakniti nazaj, poročajo tuje tiskovne agencije.

Več sto ljudi, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP naj bi šlo za Iračane in Sirce, med njimi pa naj bi bili tudi ženske in otroci, je na žičnato ograjo pritisnilo, ker naj bi se med njimi razširile govorice, da je Makedonija znova odprla mejo. Te govorice so grški obmejni policisti za nemško tiskovno agencijo dpa zanikali.

Migranti so ob navalu na žico, ki jo je na meji postavila Makedonija, vzklikali Odprite meje!, nekaterim pa jim jo je uspelo delno podreti, kažejo posnetki grške televizije. Makedonski policisti so medtem na drugi strani skušali ograjo podpreti ter so uporabili solzivec in šok granate.

Zaradi tega so se bili nato migranti primorani povleči nazaj. Za zdaj ni poročil o poškodovanih ali aretiranih, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug. Grška policija se je v dogajanju držala ob strani, navaja dpa.

Ob grško-makedonski meji je v prenapolnjenem taborišču po zadnjih poročilih okoli 7000 migrantov. Taborišče, ki ga je v obmejni vasi Idomeni postavila Grčija, je sicer namenjeno 2000 ljudem.

Po navedbah grške policije je minulo noč pot proti severu skozi Makedonijo lahko nadaljevalo 305 ljudi. Od 4. ure zjutraj je meja zaprta.