Revija Reporter
Svet

Melania Trump na sodišču proti medijem, ki so jo obtožili prostitucije

Reporter

13. dec. 2016 12:56 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Bodoča prva dama ZDA Melania Trump se je pojavila na sodišču v tožbi proti blogerju in tabloidu Daily Mail, ki sta pisala, da je delala kot prostitutka.

Melania je prišla na obravnavo na sodišče okrožja Montgomery v zvezni državi Maryland. Sojenje se še ni prav začelo in narok je bil namenjen določitvi rokov za bodoče obravnave.

Bodoči prvi dami ne bi bilo treba priti na sodišče, a je želela spoznati sodnika, se seznaniti z zagovornikom nasprotne strani in pokazati svojo zavezanost tožbi, je dejal njen odvetnik Charles J. Harder. Melanio so na sodišče spremljali tudi agenti tajne službe, ki varujejo novoizvoljenega predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegovo družino.

Do pravega sojenja je sicer še daleč - sodnik je določil termin med 6. in 22. novembrom 2017. V tem času se strani še lahko poravnata brez sojenja.

Septembra je Melania vložila tožbo zoper blogerja Websterja Tarpleyja in Daily Mail, ker naj bi na spletu objavila lažne trditve, da je bila drago plačana "spremljevalka". Tarpley in Daily Mail sta posledično umaknila sporne članke in bloger se je branil, da ni blatil Melanie, temveč je zgolj povzel namige in govorice, ki se pojavljajo na spletu. Na sodišče danes ni prišel.