Revija Reporter
Svet

Melania z ganljivim poklonom žrtvam holokavsta

STA

26. jan. 2018 10:44 Osveženo: 10:46 / 26. 1. 2018

Deli na:

Prva dama ZDA Melania Trump je v četrtek v Washingtonu obiskala muzej spomina na holokavst. Ta je bil opravljen v počastitev mednarodnega dneva spomina na holokavst, ki bo v soboto.

Kot je po koncu obiska v sporočilu za javnost obelodanila Bela hiša, je Melania Trump dejala, da je želela počastiti spomin na šest milijonov Judov, ki so jih pobili med holokavstom v času druge svetovne vojne ter na milijone drugih žrtev nacizma.

"Moje misli in molitve so z ljudmi, katerih življenja in družine so se zlomile zaradi grozot holokavsta. Z našo skupno človečnostjo se sedaj združujemo v spominu, moči in ljubezni. Moje srce je z vami in spominjamo se," je sporočila prva dama ZDA, ki se je še zahvalila muzeju za obisk.

Kmalu po obisku muzeja je Trumpova nenapovedano odpotovala na družinsko posestvo v Palm Beachu na Floridi. Ameriški mediji poročajo, da takšne zasebne poti prvih dam ZDA niso nič kaj posebno nenavadne, vendar naj bi bil v tem primeru zanimiv kontekst, pri čemer spet spominjajo na zadnjo afero predsednika ZDA.

Melania Trump je tik pred zdajci odpovedala pot v Davos s predsednikom Trumpom zaradi "logistike in neskladja v urnikih". Ameriški mediji ugibajo, da gre za tiho sporočilo soprogu zaradi poročil, da je imel po rojstvu njunega sina Barrona spolno razmerje s pornografsko igralko Stormy Daniels.