Revija Reporter
Svet

Melania razkrila svoj strah ob borbi s koronavirusom: Tudi Barron je bil okužen!

M. M.

15. okt. 2020 6:00

Deli na:

Donald, Melania in Barron Trump

Profimedia

Prva dama ZDA je objavila oseben esej o svoji izkušnji s covidom-19. Najbolj jo je skrbelo za sina Barrona, ki je bil na testu pozitiven na koronavirus, a k sreči ni imel simptomov bolezni.

Manj srečna je bila Melania. Čeprav ni šla v bolnišnico, tako kot njen soprog in predsednik ZDA Donald Trump, jo je bolezen kar precej zdelala. Vse jo je bolelo, bila je zelo utrujena, kašljala je in dajal jo je glavobol, je razkrila v eseju.

Zdaj sta tako ona kot predsednik Trumo negativna. Najbolj jo je skrbelo za 14-letnega sina Barrona, ki je bil testiran takoj, ko sta ona in mož pred dvema tednoma zbolela za covidom-19. Tisti prvi test je bil negativen.

»Vseeno si nisem si mogla pomagati, da ne bi razmišljala, kaj bo jutri ali naslednji dan,« je bila Melania zaskrbljena. Njeni strahovi so se uresničili, ko je bil Barron na kasnejšem testu pozitiven. »Na srečo je močan najstnik in ni kazal simptomov bolezni.«

»Na nek način sem bila vesela, da smo vsi trije istočasno šli skozi to, da smo lahko skrbeli drug za drugega in prebili nekaj časa skupaj,« piše prva dama.

Za razliko od Trumpa, ki so ga v bolnišnici zdravili z eksperimentalnimi zdravili, se je Melania odločila ostati v Beli hiši, kjer se je z boleznijo borila na tradicionalen, bolj »naraven« način z vitamini in zdravo hrano, je zapisala v eseju.

»Nenavaden občutek je bil biti pacientka namesto oseba, ki skuša spodbujati narod, da ostane varen in zdrav,« je Melania opisala svoje občutke ob bolezni.