Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Mehiško najstnico policija pomotoma poslala v ZDA

Deli na:
Mehiško najstnico policija pomotoma poslala v ZDA

Foto: Reuters

Mehiško najstnico Alondro Luno Nunez je policija nedavno poslala v ZDA, misleč, da gre za ugrabljeno hčerko ženske iz Teksasa. V sredo so jo vrnili staršem v Mehiko, saj je test DNK pokazal, da ni hči Dorotee Garcia. Ta je bila prepričana, da gre za njeno hčer z enakim imenom in je v to prepričala tako ameriško kot mehiško sodišče.

Garcia iz Houstona je letos v Mehiki opazila dekle, za katero je bila prepričana, da je njena hči, ki jo je štiri leta staro leta 2007 ugrabil in v Mehiko odpeljal njen oče Diaz Garcia. Sodišče v ZDA je izdalo nalog za privedbo dekleta, ki so ga mehiški policisti izvršili preko Interpola. Alondro so 16. aprila odpeljali iz srednje šole v državi Guanajuato na sodišče v državi Michoacan.

Tam so se njeni starši soočili z Garcio, ki je predložila rojstni list in sodnica je na podlagi tega dekle predala njej. Najstnica in nesojena mati sta odpotovali z avtobusom v Houston, še prej pa so posnetki kričeče Alondre, ki noče stran od staršev, zaokrožili po spletu. Zganilo se je mehiško ministrstvo za zunanje zadeve in zahtevalo test DNK.

Test je dokazal, da Garcia ni mati Alondre, ki sodi k svoji družini v Mehiki, in poslali so jo nazaj. V Houstonu je posnela video, ki ga je objavila na spletu, v njem pa pravi, da v ZDA niti ni tako slabo, le da vsi govorijo angleško in ničesar ne razume. To je bila velika novica za prebivalce Houstona, kjer skoraj polovica od dveh milijonov prebivalcev govori špansko.

Mehiška najstnica Garcii pomote očitno na zameri preveč. Kot je dejala novinarjem po vrnitvi, se je z njo že pogovarjala po telefonu in upa, da bo na koncu našla svojo hčer.