porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Mehiški karteli zaradi vojne proti mamilom izgubili več milijard

Deli na:
Mehiški karteli zaradi vojne proti mamilom izgubili več milijard

Foto: Reuters

Mehiški predsednik Felipe Calderon je dejal, da je vojna proti mamilom kriminalne skupine stala 14,5 milijarde ameriških dolarjev. V zadnjem poročilu mehiškemu kongresu, preden mu bo decembra potekel predsedniški mandat, je Calderon zapisal, da so v šestih letih zasegli 114 ton kokaina, 11.000 ton marihuane in 75 ton metamfetamina.

Poleg tega so zaplenile več kot 100.000 vozil, 515 ladij in 578 letal, prav tako pa še več kot milijardo dolarjev gotovine. Vse to po besedah Calderona predstavlja 14,5 milijarde ameriških dolarjev izgub za kriminalne skupine. Po podatkih mehiškega ministrstva za javno varnost kriminalne organizacije v Mehiki nadzorujejo 64 milijard dolarjev vredno tržišče.

Mehiški predsednik je še dodal, da je bilo v času njegovega mandata aretiranih ali ubitih 22 od 37 najbolj iskanih kriminalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Calderon je v poročilu še zapisal, da se je med njegovo administracijo zvezna vlada zavezala, da bo Mehičanom povrnila mir, preprečevala nasilje in zgradila temelje za trajen mir.

Calderonov predsedniški mandat so sicer zasenčili problemi pri preganjanju z drogami povezanega nasilja, ki je od leta 2006 v Mehiki zahtevalo že več kot 50.000 življenj.

loading...
Loading...