Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Mehanik Ivo Leban iz Ozeljana ponovno poziva Boruta Pahorja, da odide

Deli na:

Minilo je dva meseca, od kar sem ti poslal prvo ODPRTO PISMO , na katero se zaverovan v svojo »veličino« nisi odzval ! To razkriva tvojo oholo osebnost in vzvišenost nad nami navadnimi smrtniki, tvojimi volivci, sporoča premieru Borutu Pahorju mehanik Ivo Leban iz Ozeljana.

Minilo je dva meseca, od kar sem ti poslal prvo ODPRTO PISMO , na katero se zaverovan v svojo »veličino« nisi odzval ! To razkriva tvojo oholo osebnost in vzvišenost nad nami navadnimi smrtniki, tvojimi volivci, sporoča premieru Borutu Pahorju mehanik Ivo Leban iz Ozeljana.

Javno pismo Iva Lebana objavljamo v celoti:
To je pred teboj eden že počel in trdo  pristal v realnosti . Med tem  ko tvoja vzvišenost nad nami raste, se ti druga za drugo podirajo domine . Tudi na tvojem obrazu je zamrl nasmeh ! Lahko mi verjameš na besedo , da se bodo kmalu pojavile »solze« ! Jokal boš sam nad seboj in nad neumnostmi , ki jih počneš v času svoje vladavine , ki je zagotovo zadnja , kajti slabši vladar , od tebe je bil po mojem mnenju samo Lojze Peterle . In to ne le zadnjih 20 let, ampak zadnjih 65 let . Zato upam , da bodo volivci spregledali (sodeč po zadnjih dogodkih so že) , čigave interese ščitiš in ti dokončno obrnili hrbet . Dovolj nam je raznih reform vsakokratnih oblastnikov in razgrajevanja socialne države v korist kapitala in RKC , ki se obilno napaja iz proračuna , kar je v popolnem nasprotju z 7. čl. Ustave R Slovenije .
Nisem edini, ki se s tvojim načinom vladanja ne strinja, čeprav te trenutna četica poslancev podpira in poslušno dviguje roke , ko  sprejemajo slaboumne in tudi protiustavne zakone, s katerimi zateguješ zanko okrog vratu slovenskim državljanom, predvsem tistim na robu preživetja (in teh je v času tvojega vladanja iz dneva v dan več), tistim ki nemočno in z žalostjo in obupom gledajo , kako izginjajo sadovi njihovega dolgoletnega dela, ti pa nisi storil ničesar , da bi se to spremenilo! Le kako se počutiš v svoji koži ,ko si se dokopal do oblasti s političnimi puhlicami in lažmi? Tvoj predvolilni program je ostal mrtva črka na papirju. Namesto da bi vladal v dobrobit svojim volivcem, se klanjaš kapitalu in velekapitalu ! Mar je to lik socialdemokrata, za kar se razglašaš ? Še posebno sramotno je ravnanje s tujimi delavci in masovno teptanje njihovih pravic , ki ga dopušča vlada in druge institucije te države ! Tukaj moram priznati , da se stvari izboljšujejo , toda prepočasi in prepozno!
Ne zaupaš prekaljenim domačim strokovnjakom , ampak vlečeš iz tujine nekakšne »odrešenike« , katerim si samo za potne stroške odštel 50.000€ , to je 64 zajamčenih bruto plač! Potem pa ti za tvoje sončenje z njimi pred kamerami na ljubljanskem kolodvoru pošljejo račun za skoraj 500.000€, ki je izstavljen nam davkoplačevalcem !
 Koliko so slovenske davkoplačevalce stali tvoji izleti v Libijo, na obisk k na pol noremu trinogu , ki bombardira lasten narod , ko mu je jasno povedal ,da ima njegovega trinoštva dovolj ! Iz Libije si se vrnil brez kamel in brez denarja . Posel si iskal za gradbenika, ki si je izplačeval  mastne dividende iz svojih podjetij, ki dolgujejo milijone evrov upnikom in delavcem! Upniki propadajo in z njimi slovensko gospodarstvo! Delavci pa stradajo v »državi blaginje in razcveta«! Nihče pa ga ne vpraša kam je pobasal denar , ki so ga zaslužili delavci in podizvajalci. To so rezultati tvojega vladanja, namesto razvoja in blaginje , kar si  obljubljal pred volitvami, prinaša obup in revščino ! Največji lopovi pa se norčujejo iz policije , tožilstva in sodstva, ki nima ustrezne opore v zakonih , da bi jih spravili tja kamor sodijo ! Še več ,država jim mora plačevati še  odškodnine!
Tvoje početje sramoti člane, simpatizerje in volivce socialdemokracije , ki verjamemo v njeno idejo in solidarnost med državljani in med generacijami. Zaradi tvoje oholosti zapuščajo stranko njeni dolgoletni člani  , ki so s svojim delom krepili njen ugled , ki si ga ti zapravil v borih dveh letih . Če bi bilo le kaj moža v tebi bi priznal , da posla ne obvladaš in bi odšel !
BANKE ! So očitno rakasta rana slovenske države . Tiste v državni lasti pa tudi prava zbirka nesposobnežev ali lakotnikov, ki za svoje početje ne odgovarjajo nikomur , čeprav za njimi ostajajo ogromne finančne luknje  , ki jih moramo krpati mi davkoplačevalci. Kot po čudežu se vedno najdejo milijoni evrov , za mašiti te luknje . Pa še kakšna dva ali tri za nagraditi tiste , ki so jih naredili ! Ni pa denarja za nujne operacije , za pokojnine in druge socialne transferje, ki se v času vladavine SD & CO iz dneva v dan manjšajo namesto da bi se večale , ustvarjene dobrine pa pravično delile . To je temeljna naloga socialnih demokratov , kar imaš tudi zapisano v predvolilnem programu !
 Tvoje sedanje ravnanje skupaj s »tvojimi« reformami je čisto navadno sprenevedanje ali pa so bile tvoje predvolilne obljube navadne laži in namerno zavajanje levega volilnega telesa , ki nam sedaj masovno obrača hrbet in se volitev in referendumov ne udeležuje več. Podpora tvoji vladi se bliža pod 10% . Ali še nisi spoznal , da se bliža čas, ko bodo ljudje na ulici zahtevali (med pisanjem tega pisma je prispel prvi poziv za taborenje– demonstracije 1. Maja ) , da se pobereš, ker te imajo dovolj.  Ali se še lahko sklicuješ , da so ti volivci dali mandat ? NE ! Mandat , ki so ti ga zaupali volivci si že davno zapravil ! Nismo te volili da bi bil privesek Merklove in Sarkozya , ampak da bi vladal za dobrobit državljanov R SLOVENIJE v duhu pravičnosti in socialdemokracije ! Žal se je tvoje vladanje v celoti izrodilo !
 Ti in še kar nekaj tvojih somišljenikov spada med salonske ali le samooklicane levičarje , ki nimate nobene zveze z žuljavimi rokami , ker si z njimi niste zaslužili nikoli nič , ampak ste se vedno nekam priskledili in uživali sadove drugih , zato tudi ne znate ceniti pravega in trdega dela ,tako fizičnega kot intelektualnega ! Kajti FIZIČNO delo ni le pobrati nekaj kant smeti pred kamerami ob lepem vremenu , ampak DOLGA LETA pobirati smeti ob VSAKEM VREMENU ! In tudi intelektualno delo, ni le viseti na proračunu obkrožen z raznimi kvazi pametjakoviči , ki prepisujejo domače naloge od Nemcev, Francozov, Italijanov itd. ali pa razmišljajo z v Ameriki opranimi možgani ,ampak ustvarjati nekaj, kar je mogoče spremeniti v denar na svetovnem trgu in državljanom , ki so si odtegovali od ust, da so vas izšolali,  vrniti dolg in jim olajšati življenje , ne pa dovoliti, da jim pokradejo še tisto , kar jim po zakonih in pogodbah pripada . Komu služite danes »izvoljenci« ljudstva ? Ljudstvu zagotovo ne , ampak ljudstvo služi vam in raznim prisklednikom! Vi pa ste zvesti hlapci evro-ameriških novodobnih imperialistov (tako desni kot »levi« , da ne bo pomote)! Poudarjam RAZEN REDKIH IZJEM , ki so pustili dobro plačana dela , da bi s svojim znanjem kaj storili za državo in državljane , žal so zaradi TVOJEGA vodenja popljuvani skupaj s tistimi , ki si drugega ne zaslužite !
-------------- Posredovano sporočilo --------------
Od: Borut Pahor <Borut.Pahor@socialnidemokrati.si>
Datum: 11. september 2008 15:43
Zadeva: Pismo za spremembe
Za:


Drage prijateljice, dragi prijatelji,

smo v sklepnem delu volilne kampanje za letošnje jesenske volitve. Na
njih se Socialni demokrati potegujemo za zmago. Prepričan sem, da je
mogoče pridobiti zaupanje ljudi s pozitivnim programom, zato se bomo v
teh dneh osredotočili na pojasnitev naših stališč glede najpomembnejših
vprašanj, ki zadevajo razvoj Slovenije in blaginjo njenih ljudi.

V zadnjem času sem bil pogosto deležen vprašanja, zakaj si Socialni
demokrati prizadevamo za vodenje države v naslednjem mandatu, ko pa
postaja vse bolj jasno, da se gospodarska konjuktura preveša v
gospodarsko negotovost. Moj odgovor je: prav zato. Socialni demokrati se
dobro zavedamo, da gospodarske okoliščine ne bodo tako ugodne kot so
bile v zadnjih štirih letih. Toda prav zaradi tega je pomembno, da ima
velik politični vpliv tista stranka, ki je socialno občutljiva in razume
pomen socialnega dialoga. Na ta izziv prihodnosti odgovarjamo z razvojno
politiko, ki naj ustvari pogoje za večjo konkurenčnost, zato, da bi
lahko okrepili socialno povezanost.

Te vrstice zapisujem s hvaležnostjo, ker jih prebirate in upanjem, da
boste poslali to elektronsko sporočilo naprej svojim prijateljem,
znancem in sorodnikom.
Vsem, ki jih je po vašem mnenju mogoče navdušiti za spremembe.


Vaš Borut Pahor
BORUT ! Da ne bi »pozabil« kaj si obljubljal sem priložil pismo , ki si ga pisal potencialnim volivcem . Poudarki v pismu so moji , da bi bralci in ti lažje videli tvoje obljube . Kot nikjer v programu, tudi v tem pismu ni zaslediti namena izvajanja REFORM na socialnem področju in demontaže socialne države ! ČE poenostavim zadeve , bo po tvojih reformah »BLAGINJA« izgledala  nekako takole:
- do upokojitve se bomo že nekako privlekli do delovnega mesta , če ga bomo seveda še imeli , če ne nam bo pomagala občina in nam za to medvedjo uslugo pobrala premoženje, ki smo ga ustvarili celo življenje ali celo naš rod skozi stoletja !
- če bomo dočakali pokojnino , bo ta že v osnovi manjša za100-200 €, kot pred uveljavitvijo novega pokojninskega zakona ! (upam , da bo na referendumu padel in minister z njim )
- s to bedno pokojnino bomo  najprej plačali davek na nepremičnine , ali pa bodo postopoma (s konverzijo , beri krajo) prešle v last občine , ki jih bo po vsej verjetnosti prodala tujcem.
- kar nam bo od bedne pokojnine ostalo , si bomo lahko privoščili nekaj predrage vode iz pipe , obogatene z EKOLOŠKIMI taksami v višini skoraj 100% , nekaj elektrike tudi obogatene s vsemi mogočimi taksami . Pa še nekaj položnic s podobnimi DAROVI se nabere !
- z »OSTANKOM« pokojnine , se bomo lahko sprehodili med bogato založenimi policami raznih trgovskih centrov in kupili svojim vnukom čokoladico ali pa tudi ne , vendar z maščevalno mislijo , da tudi BORUT PAHOR » ne more preživeti« s tremi tisočaki , čeprav mirno dopušča , da imajo direktorji nekaterih zdravstvenih domov in javnih zavodov , večjo plačo kot on ! Da ne govorim o predsednikih uprav in nadzornikih državnih bank  z ogromnimi finančnimi luknjami , ki niso le posledica t.i. tajkunskih posojil , ampak popolnoma napačne bančne strategije in igračkanja preplačanih bankirjev z državnim , to je našim premoženjem !
Le v razmislek nekaj podatkov o izplačanih bruto plačah za  JANUAR 2011
- direktor  ZD Ormož                                 (184 h)        8.641,00 €       46.47 €/h
- direktor  SB »F. Derganca« Šempeter (184h)         8.689,00 €       47,22 €/ h
- direktor  bolnišnice Ptuj                           (184h)         6.832,00 €       37,13 €/h
- direktor ZD Dravograd                             (184h)        7.528,00 €       40,91 €/h
- direktor  ZD Cerknica                               (184h)        7.769,00 €       42.22 €/h
- fizični delavec v gradbeništvu (10 h/dan=230h)         748, 10 €        3,25 €/h
RAZMERJE  1 :  14.5
BORUT ! ALI JE TO TVOJ MODEL NA KATEREM GRADIŠ »BLAGINJO IN KONKURENČNOST« S KATERO SI KUPUJEŠ VOZOVNICO ZA NEMŠKO-FRANCOSKI  VLAK ?
To pa še ni vse ! Med 25 najvišjih bruto plač iz področja  javnega sektorja, jih je kar 17 iz zdravstva , ki jamra in krči programe na škodo zavarovancev . Da ne govorim o morju AGENCIJ , ki so namenjene le zagotavljanju stolčkov priviligirancem, praznjenju proračuna in posledično odiranju državljanov in krčenju socialnih pravic .
 Poglavje zase je nesmiselno osvetljevanje cerkva na stroške javne razsvetljave , financiranje verskih skupnosti in verskih objektov iz proračuna . Zakaj dokončno ne uzakonimo, da se prodajalci megle financirajo sami , ne pa da se zajedajo v proračun , ki ga polnimo tudi ATEISTI . Namenjen  je financiranju države in ne vatikanske izpostave na Slovenskem . Tako da bo vsak  sam plačal svoj zapitek in »vozovnico« za nebesa , če verjame da bo do njih prišel !
Toda  , kot sem ti že napisal , lažje je teptati pridobljene pravice državljanov , oz. brezpravne raje , kot pa zagrabiti bika za roge ! Že samo za plačevanje prispevkov duhovščini  gre iz proračuna okrog  2.5 milijona € . Za osvetlitev »božjih hramov« gre iz proračuna občin okrog 1.576.800,00 € (pri obračunu porabe le 3kW/CERKEV). Ali ne bi bilo bolj smotrno porabiti ta sredstva za blažitev najhujših socialnih stisk državljanov ?
Borut ! Pred nekaj dnevi si v Parizu podpisal nekakšen strateški sporazum s Francozi , ki po mojem mnenju ni drugega kot podpis KAPITULACIJE ! Zakaj bi bil sicer javnosti dostopen le tisti del sporazuma , kjer so le politične  floskule , drugi del sporazuma pa je za javnost NEDOSTOPEN !Ali si kaj razmišljal  o tem , da se hitri vlak PARIS EXPRES oz. BERLIN  EXPRES, lahko spremeni  v KAIRO  EXPRES ali celo v TRIPOLI  EXPRES !
Še nekaj bi te vprašal BORUT ! pred nekaj dnevi (v petek18. O3. 11) si na TV vneto zagovarjal NACIONALNI  REFORMNI  PROGRAM (17.3.2011) Isti datum nosi tudi predlog ZAKONA o OPRAVLJANJU DEJAVNOSTI SPLOŠNEGA POMENA NA PODROČJU NEGOSPODARSKEGA SEKTORJA (ZODSP 17. 3. 2011 )  (EVA 2010-3111-0020) .
 SPRAŠUJEM TE :
 ALI  SI TA DVA DOKUMENTA PREBRAL?
ALI  SI RAZUMEL KAJ V NJIH PIŠE ?
ALI SE ZAVEDAŠ POSLEDIC UVELJAVITVE TEH DOKUMENTOV?
ALI SO TI DOKUMENTI V SKLADU S PREDVOLILNIM  PROGRAMOM IN V DUHU SOCIALDEMOKRACIJE ?
To so vprašanja na katera si dolžan odgovor, NE MENI , ampak vsem državljanom , ki bomo nosili posledice TEH ODLOČITEV ! Jaz odgovore na ta vprašanja  že vem! Vem tudi to, da vsaj polovica vlade potrebuje »POČITEK« ! Ker niste več VLADA R Slovenije , ampak APARATČIKI (lakaji) Sarkozy-Merklove naveze !
BORUT! Pozivam te , da prideš pred državljane in JAVNOSTI poveš , kdo je pokradel družbeno premoženje ? KDO JE takrat vodil ta podjetja IN BANKE , KDO SO bili NADZORNIKI , kakšne plače in NAGRADE so si delili in koliko so zaslužili delavci v teh podjetjih ? Potem pa se preseli v današnji čas in POVEJ državljanom , kaj ti počnejo danes! TVS naj pokaže njihove gradove , njihovo »MORNARICO« in njihove »FACE«, da si jih vsaj zapomnimo , če jim že nič ne moremo ! Potem pa pojdita s tvojim »SOCIALNIM« ministrom MED ljudi pleteničit o NUJNOSTI POKOJNINSKE REFORME ! Zagotavljam ti da vaju bodo pokorne slovenske »ovce« , spremenile v dve največji POLPETI v državi !

IVO  LEBAN
 ( KI NI BIL NIKOLI PAHORJEV MEHANIK, NITI NI NIKOLI UŽIVAL NOBENIH PRIVILEGIJEV)
20. 03. 201
PA ŠE POZIV PRAVIM SOCIALDEMOKRATOM IN DRŽAVLJANOM- VOLILNIM UPRAVIČENCEM :
UDELEŽITE SE OBEH REFERENDUMOV IN GLASUJTE :
PROTI
Poslano:Borut Pahor
Objavljeno: eDnevnik (blog)
Posredovano:preko E-pošte