GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Med spopadom s policisti v Zagrebu umrl bančni ropar

Deli na:

Zaradi hudih poškodb glave je po oboroženem spopadu s policisti v četrtek zvečer v zagrebški bolnišnici umrl moški, osumljen ropa podružnice Privredne banke Zagreb (PBZ). Hrvaška policija je potrdila, da je bančni ropar storil samomor, potem ko mu ni uspelo pobegniti pred policisti.

Pojasnilo policije je prišlo, potem ko so hrvaški mediji neuradno poročali, da se je moški sam ustrelil v glavo. Policisti so danes potrdili poročanje medijev, da so hudo ranjenega roparja prepeljali v bolnišnico, kjer pa mu niso mogli več pomagati.

Na izredni novinarski konferenci zagrebške policije so poudarili, da je bil 42-letni bančni ropar že od prej znan po težkih kaznivih dejanjih. Med drugim je bil v zaporu v Italiji zaradi napada na policista.

Zamaskiran moški je v četrtek zvečer, nekaj minut preden zaprtjem, oropal podružnico PBZ na zahodu Zagreba. Policija mu je bila na sledi in nameravali so ga prijeti pred stanovanjem, ki ga je najel v zagrebškem naselju Lanište. Pred stavbo so ga čakali tudi pripadniki posebne policijske enote.

Tja se je pripeljal približno tri ure po ropu oziroma nekaj pred 22. uro. Ko je zagledal policiste, je poskušal zbežati z avtomobilom, zato so policisti streljali proti njemu. Pri tem je bil huje poškodovan eden izmed policistov, ki je poskusil izvleči osumljenca iz vozila, medtem ko je ta pritisnil na plin, je sporočila policija.



Bančni ropar je uspel pobegniti in se je zatem odpeljal proti južni zagrebški obvoznici. Ustavil se je pri bencinski črpalki in znanem počivališču Plitvice ter se pred policisti ustrelil v glavo, so na policiji še opisali dogodke.

V njegovem avtomobilu so našli večji del oropanega denarja kot tudi orožje, ki ga je odvzel varnostniku banke, ter dele obleke, ki jih jo je nosil med ropom.

Na policiji so se povedali, da so potrdili, da je pokojni 42-letnik odgovoren tudi za rope nekaterih drugih bank v Zagrebu.

Med ločeno preiskavo pa so prijeli tudi 45-letnika, ki ga sumijo treh bančnih ropov, v katerih je odtujil približno 160.000 kun (21.500 evrov). V Zagrebu so namreč maja zabeležili več oboroženih bančnih ropov.