Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Malomarno odvržena oljnata cunja zanetila požar na ponosu ruske mornarice

Deli na:
Malomarno odvržena oljnata cunja zanetila požar na ponosu ruske mornarice

Požar na letalonosilki Admiral Kuznjecov. - Foto: Profimedia

Gasilcem je danes uspelo pogasiti požar na ruski letalonosilki, ki je izbruhnil v četrtek in je terjal najmanj eno življenje. Zaradi vdihavanja dima so morali v bolnišnico na severu Rusije prepeljati deset oseb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju ruskih tiskovnih agencij so požar na letalonosilki Admiral Kuznecov, ki je bila na popravilu v ladjedelnici pri kraju Murmansk, pogasili danes zjutraj. Gasilci trenutno še preiskujejo območje za morebitnimi drugimi žarišči.

Požar naj bi izbruhnil v enem od prostorov v podpalubju, po prvih domnevah med varjenjem. Pri tem je umrl eden od pripadnikov ruske mornarice, ki je skušal pogasiti požar. Še vedno pa pogrešajo častnika, ki je hotel evakuirati ljudi z ladje.

Foto: Profimedia - Požar na letalonosilki Admiral Kuznjecov.

Po pisanju ruskega časnika Komersant naj bi požar izbruhnil, ko je vroča kovina padla po jašku in prišla v stik s kupom smeti v spodnjem nadstropju. Med smetmi naj bi bila tudi oljnata cunja. Ker so med popravilom odstranili požarni alarm, se je požar lahko zelo hitro širil, ne da bi kdo to opazil.

V četrtek so oblasti odprle preiskavo, ali je požar izbruhnil tudi zaradi kršenja varnostnih predpisov.

Na krovu ladje so bili poleg posadke tudi civilni strokovnjaki, skupaj več kot 400 ljudi. Obseg škode zaenkrat ni znan, po pisanju Komersanta pa naj bi bili poškodovani predvsem kabli, ki naj bi jih že po načrtu zamenjali v okviru popravil.

Foto: Profimedia - Požar na letalonosilki Admiral Kuznjecov.

Letalonosilka, ki je bila splavljena leta 1985, polno operativna pa je od leta 1995, je na prvem večjem remontu od leta 1997. Na popravilu je že okoli dve leti, poškodbe pa je utrpela že lani v nesreči v ladjedelnici pri Murmansku, ko je pri padcu žerjava umrl človek. Dela na ladji bi morali predvidoma končati do konca prihodnjega leta, ruski mornarici pa naj bi se znova pridružila leta 2021, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Ladja je bila leta 2016 in v začetku leta 2017 nameščena v Sredozemskem morju, kjer je sodelovala v napadih v Siriji v podporo režimu predsednika Bašarja al Asada.