nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Luknjast spomin Hillary Clinton, ko gre za vprašanja o aferi z eletronsko pošto

Deli na:
Luknjast spomin Hillary Clinton, ko gre za vprašanja o aferi z eletronsko pošto

Foto: Getty Images

Odvetnik demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton David Kendall je v sredo konservativni pravniški organizaciji Judicial Watch predal pisne odgovore na 25 vprašanj glede njene uporabe zasebnega strežnika elektronske pošte v času vodenja State Departmenta, ki se večinoma glasijo: "Ne spomnim se".

Tiskovni predstavnik Clintonove Brian Fallon je ob tem sporočil, da je Clintonova na ta vprašanja že večkrat odgovorila tako FBI kot tudi javno. Dodal je, da je Judicial Watch pristranska desničarska organizacija, ki Clintonovo in njenega soproga Billa Clintona preganja že od 90. let prejšnjega stoletja. "Tole je bil še en propadli poskus škodovanja njeni predsedniški kampanji," je zatrdil Fallon.

Judicial Watch je sporočil, da odgovori na vprašanja ponovno kažejo na njeno zaničevanje pravne države. Organizacija zanika, da bi imela politične motive, česar jih obtožuje volilni štab Clintonove.

Ker je vprašanje zasebnega strežnika elektronske pošte že preiskal FBI, ki ni našel dovolj materiala za kazensko ovadbo, je zvezni sodnik Emmet Sullivan zavrnil zahtevo Judicial Watch, da v živo zasliši Clintonovo. Naročil ji je le, da v določenem roku odgovori na pisna vprašanja pod prisego.

Njeni odvetniki so si zato lahko privoščili sklicevanje na slab spomin. Clintonova se med drugim ne spominja, ali jo je kdo vnaprej opozoril, da zasebni strežnik ni v skladu s pravili zvezne vlade. Pa tudi s kom natančno se je kdaj pogovarjala o tem.