fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

zabava, bar, klub, alkohol, žur, ženske, Svet24.si

V tem baru ženske z več kilogrami dobijo več ...

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Svet

Lufthansino kabinsko osebje začelo dvodnevno stavko

Deli na:
Lufthansino kabinsko osebje začelo dvodnevno stavko

Slika je simbolična. - Foto: Reuters

Kabinsko osebje nemškega letalskega prevoznika Lufthansa je opolnoči začelo 48-urno stavko. Družba je odpovedala 1300 letov, prizadetih bo 180.000 potnikov. Na ljubljanskem letališču zaradi stavke v sredo pozno popoldne še ni bil odpovedan noben let, so za STA pojasnili v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja z letališčem.

Za danes je Lufthansa zaradi stavke odpovedala 700 letov, za petek pa 600. Večinoma gre za lete iz Nemčije, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Potnikom, ki imajo vozovnico za let v času stavke, prevoznik ponuja možnost brezplačne menjave za drug let v prihodnjih desetih dneh. Za lete v Nemčiji ponujajo tudi menjavo za vozovnico za vlak.

Pri letih z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana za četrtek in petek v sredo pozno popoldne ni bilo napovedanih sprememb, tako da naj bi lete - dvakrat dnevno v Frankfurt in enkrat dnevno v München - izvedli po planu.

Sindikat Ufo, ki zastopa Lufthansino kabinsko osebje, je k stavki pozval v ponedeljek. Lufthansa je svoje zadnje upe polagala na delovno sodišče v Frankfurtu, kamor je vložila zahtevo za prepoved stavke, a jo je sodišče zavrnilo.

Lufthansa se je na delovno sodišče obrnila že pred časom, da bi dobila mnenje o tem, ali je Ufo še pristojen za dogovarjanje o kolektivni spremembi plač. Po mnenju letalskega prevoznika je sindikat po odhodu številnih članov zaradi notranjih sporov izgubil reprezentativnost.

loading...
Loading...