Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Lufthansino kabinsko osebje začelo dvodnevno stavko

Deli na:
Lufthansino kabinsko osebje začelo dvodnevno stavko

Slika je simbolična. - Foto: Reuters

Kabinsko osebje nemškega letalskega prevoznika Lufthansa je opolnoči začelo 48-urno stavko. Družba je odpovedala 1300 letov, prizadetih bo 180.000 potnikov. Na ljubljanskem letališču zaradi stavke v sredo pozno popoldne še ni bil odpovedan noben let, so za STA pojasnili v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja z letališčem.

Za danes je Lufthansa zaradi stavke odpovedala 700 letov, za petek pa 600. Večinoma gre za lete iz Nemčije, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Potnikom, ki imajo vozovnico za let v času stavke, prevoznik ponuja možnost brezplačne menjave za drug let v prihodnjih desetih dneh. Za lete v Nemčiji ponujajo tudi menjavo za vozovnico za vlak.

Pri letih z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana za četrtek in petek v sredo pozno popoldne ni bilo napovedanih sprememb, tako da naj bi lete - dvakrat dnevno v Frankfurt in enkrat dnevno v München - izvedli po planu.

Sindikat Ufo, ki zastopa Lufthansino kabinsko osebje, je k stavki pozval v ponedeljek. Lufthansa je svoje zadnje upe polagala na delovno sodišče v Frankfurtu, kamor je vložila zahtevo za prepoved stavke, a jo je sodišče zavrnilo.

Lufthansa se je na delovno sodišče obrnila že pred časom, da bi dobila mnenje o tem, ali je Ufo še pristojen za dogovarjanje o kolektivni spremembi plač. Po mnenju letalskega prevoznika je sindikat po odhodu številnih članov zaradi notranjih sporov izgubil reprezentativnost.