nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ljubica: Bill Clinton je plačal 200 dolarjev, da sem splavila njegovega otroka; Hillary je vedela zame

Deli na:
Ljubica: Bill Clinton je plačal 200 dolarjev, da sem splavila njegovega otroka; Hillary je vedela zame

Foto: Getty Images

Američanka Gennifer Flowers, ki pravi, da je imela 12-letno razmerje z Billom Clintonom, trdi, da je nekdanji ameriški predsednik leta 1977 osebno plačal za njen splav. Hillary Clinton naj bi že isto leto vedela za soprogovo afero, še pravi Flowersova.

V radijskem intervjuju je Flowersova vso epizodo opisala kot "psihološko grozljivo" in ne samo fizično, ampak tudi psihološko bolečo.

Nekdanja novinarka in pevka je imela s Clintonom dolgoletno razmerje, ko je slednji s Hillary še živel v Arkansasu in bil tudi governer te zvezne države. O splavu se je govorilo že v 90. letih, ko je Bill Clinton kandidiral in bil izvoljen za predsednika. Ko mu je povedala, da je noseča, je takoj omenil splav. "Resničnost me je udarila v obraz," opisuje Flowersova svoje občutke. Clinton se ni imel namena ločiti, sama pa ni želela biti mati samohranilka, zato se je odločila za splav.

Hillary Clinton je že leta 1977 vedela, da ima njen mož razmerje s Flowersovo, pravi slednja. Nekateri člani njegovega osebja naj bi mu pomagali urejati srečanja z ljubico in ko je enemu to ušlo, naj bi Hillary Billu zabrusila, da je sita imena Gennifer Flowers. Ko ji je dejal, da razmerja ne bo prekinil, naj bi Hillary od moža zahtevala, naj je s svojim obnašanjem ne osramoti. To mu več kot očitno ni uspelo.

Clintonovo afero s Flowersovo so že med njegovo prvo predsedniško kampanjo leta 1992 razkrili nacionalni mediji, a je tedanji kandidat demokratov zanikal razmerje. Priznal ga je šele po izbruhu afere Lewinsky leta 1998.