zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Lindsey Vonn šele po olimpijskih igrah na operacijo kolena

Deli na:
Lindsey Vonn šele po olimpijskih igrah na operacijo kolena

Foto: Reuters

Ameriška smučarka Lindsey Vonn se pripravlja na vrnitev v svetovni pokal. V Vailu je opravila nekaj treningov superveleslaloma ter dejala, da se počuti dobro. Hkrati je novinarjem razkrila, da bo ne glede na razvoj dogodkov po olimpijskih igrah v Sočiju odšla na operacijo kolena.

Vonnova, štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala, je dejala, da se zaveda, da jo čaka operacija. "To bi storila tudi, če to ne bi bila olimpijska sezona. V vsakem primeru moram opraviti rekonstrukcijo križnih vezi," je dodala.

Devetindvajsetletna Američanka se je hudo poškodovala februarja na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, poškodbo pa je obnovila pred nekaj tedni na treningu v Copper Mountainu.

Ta konec tedna je Vonnova trenirala superveleslalom v Vailu in po njenih besedah je koleno uspešno prestalo obremenitve. Zato bo v prihodnjih dneh odpotovala na prizorišče naslednjih tekem svetovnega pokala v Lake Louise ter opravila nekaj treningov na progi, ki ji sicer zelo ugaja.

Vonnova v svetovnem pokalu potrebuje še tri zmage, da se na pridruži rekorderki po zmagah, legendarni Avstrijki Annemarii Moser-Proell, ki ima 62 zmag.