pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Levičar Hollande najmanj priljubljen francoski predsednik od leta 1996

Deli na:
Levičar Hollande najmanj priljubljen francoski predsednik od leta 1996

Foto: Reuters

Priljubljenost francoskega predsednika Francoisa Hollanda je padla na novo najnižjo raven. Zdaj ga podpira samo še vsak četrti Francoz, je pokazala anketa, ki jo je objavila revija Le Point.

Le 24 odstotkov vprašanih ima pozitivno mnenje o socialistu Hollandu, je pokazala mesečna anketa agencije Ipsos. To je najslabši rezultat kateregakoli francoskega predsednika od leta 1996, ko je agencija začela izvajati mesečne ankete, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ugotovitve so podobne rezultatom drugih anket v zadnjem času, ki so pokazale, da priljubljenost Hollanda znova pada po kratkem obratu navzgor ob koncu poletja.

Padec priljubljenosti je sledil javnim razprtijam znotraj vlade glede vprašanja romskih priseljencev in več drugim incidentom, ki so vlado spravili v zadrego, med katerimi je bila objava netočnih podatkov o stopnji brezposelnosti.

Notranji minister Manuel Valls, ki se je znašel na naslovnicah zaradi poziva, da bi morali Rome "poslati nazaj na meje", uživa najvišjo podporo med politiki, saj ima pozitivno mnenje o njem 56 odstotkov volivcev.

Valls, ki se ga vse pogosteje omenja kot možnega predsedniškega kandidata, se lahko za vse večjo priljubljenost v veliki meri zahvali tradicionalno desnim volivcem, ki so več kot odtehtali škodo, ki jo je na levici povzročila razprava o Romih.