nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Letta: Italija bo držala svoje obljube

Deli na:
Letta: Italija bo držala svoje obljube

Foto: Reuters

Novi italijanski premier Enrico Letta se je včeraj v Parizu srečal s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom. V izjavi za medije po srečanju je izjavil, da se bo Italija držala svojih obljub glede javne porabe, in se zavzel za čimprejšnjo vzpostavitev evropske bančne unije, ki bi olajšala gospodarsko rast.

Letta, ki je položaj prevzel ta teden, je obljubil, da se bo njegova vlada osredotočila na ukrepe za zagon italijanskega gospodarstva, ki se je v petih letih krize skrčilo za sedem odstotkov, letos pa naj bi se zmanjšalo še za 1,3 odstotka.

Hollande pa je v izjavi za medije dejal, da morata Francija in Nemčija sodelovati ne glede na občutljiva vprašanja, ki bi se lahko pojavila.

Francoski predsednik in nemška kanclerka Angela Merkel namreč ne najdeta skupnega jezika glede varčevalne politike, ki jo zagovarja Berlin in povzroča vse večje nezadovoljstvo v Evropski uniji.

Njune ideološke razlike je še dodatno osvetlil dokument Hollandove socialistične stranke, ki je pricurljal v javnost in v katerem je Merklova označena za "varčevalno kanclerko" in obtožena "sebične nepopustljivosti", navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Letta je iz Pariza odpotoval v Bruselj na pogovore s predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom in predsednikom EU Hermanom Van Rompuyem.

loading...
Loading...