mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kremelj Bidna obtožuje dodatne destabilizacije razmer

Deli na:
Kremelj Bidna obtožuje dodatne destabilizacije razmer

Ruski predsednik Vladimir Putin,ukrajinski predsednik Volodimir Oleksandrovič Zelenski in ameriški rpedsednik Joe Biden. - Foto: Profimedia

Kremelj je bil danes kritičen do izjave ameriškega predsednika Joeja Bidna, da Rusijo v primeru napada na Ukrajino čaka katastrofa. "Takšne izjave prispevajo k destabilizaciji razmer, saj lahko nekaterim vročekrvnežem v Ukrajini vzbudijo lažno upanje," je dejal tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina Dmitrij Peskov.

Biden je v sredo na novinarski konferenci ob prvem letu svojega mandata opozoril Rusijo, da bo za popoln napad na Ukrajino plačala visoko ceno. Hkrati je poskrbel zmedo, ko je dal vedeti, da bi "manjši" vdor povzročil veliko manj odpora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi več deset tisoč ruskih vojakov na meji z Ukrajino na Zahodu narašča zaskrbljenost, da bi v Evropi lahko izbruhnil velik konflikt.

Moskva vztraja, da ne namerava napasti Ukrajine, hkrati pa za umiritev razmer postavlja vrsto varnostnih zahtev, vključno s prepovedjo vstopa Ukrajine v Nato.

Ameriški državni sekretar Antony Blinken se bo v petek v Ženevi sestal z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom na novem krogu pogovorov o mednarodni varnosti.

Danes je Blinken v Berlinu, v sredo pa se je v Kijevu z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in zunanjim ministrom Dmitrom Kulebo pogovarjal grožnji, ki jo vojaško močnejša soseda Rusija predstavlja za Ukrajino.