atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kraljica Elizabeta II. je Harryju in Meghan dala blagoslov za neodvisnost

Deli na:
Kraljica Elizabeta II. je Harryju in Meghan dala blagoslov za neodvisnost

Harry in Meghan sta šokirala s sporočilom, da opuščata kraljeve dolžnosti. - Foto: Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II. se strinja glede prehodnega obdobja za princa Harryja in njegovo soprogo Meghan, ko bosta lahko živela tako v Veliki Britaniji kot Kanadi, je sporočila včeraj po srečanju o prihodnji vlogi para.

Kraljica je v izjavi sporočila, da popolnoma podpira željo Harryja in Meghan, ampak bi ji bilo ljubše, če bi v celoti ostala člana kraljeve družine in opravljala vse obveznosti. Pred njimi je še vedno delo glede razrešitve te komplekse zadeve, ampak pričakuje končno odločitev v prihodnjih dneh, je dodala po poročanju britanskega BBC.

"Moja družina in jaz popolnoma podpiramo željo Harryja in Meghan, da si ustvarita novo življenje kot mlada družina," je sporočila kraljica.

Izrazila je razumevanje, da želita bolj neodvisno življenje kot družina, a hkrati ostati cenjen del kraljeve družine. Kot je pojasnila, bo nastopilo prehodno obdobje, ko bo par živel v Kanadi in Veliki Britaniji. "To so kompleksne zadeve, ki jih mora rešiti moja družina in ostalo je še nekaj dela, ampak sem prosila za končno odločitev v prihodnjih dneh," je dodala.

Elizabeta II. je včeraj gostila srečanje s princem Harryjem, njegovim bratom, princem Williamom in očetom, princem Charlesom. Glave kraljeve družine so na "sandringhamskem vrhu", kot se je srečanja prijelo ime, razpravljali o prihodnosti Harryja in Meghan, potem ko sta prejšnji teden sporočila, da opuščata kraljeve dolžnosti. Rada bi postala tudi finančno neodvisna.



Srečanje, ki naj bi v določenih pogledih pisalo zgodovino, je potekalo na kraljevem posestvu Sandringham, prek konferenčnega klica pa naj bi na njem sodelovala tudi Meghan, ki se je pred dnevi vrnila v Kanado k sinu Archieju.

Točne teme pogovorov zaenkrat niso znane, a naj bi bilo na dnevnem redu financiranje vojvode in vojvodinje sussekških, ohranitev kraljevih nazivov in opravljanje kraljevih dolžnosti. Zbrani na t. i. sandringhamskem vrhu naj bi preučili niz možnih rešitev, pri čemer naj bi upoštevali načrte para.

Končni dogovor bi lahko predstavljal vzorčni primer za urejanje odnosov v prihodnjih generacijah kraljeve družine, vključno z najmlajšima otrokoma princa Williama, princeso Charlotte in princem Louisom.

Harry in Meghan sta minuli teden šokirala s sporočilom, da opuščata kraljeve dolžnosti, svoj čas pa naj bi v prihodnje delila med Združenim kraljestvom in Kanado. Kraljeva družina je bila zaradi odločitve prizadeta, saj naj bi jo sprejela brez posvetovanja z ostalimi visokimi člani kraljeve družine. V medijih se je njune odločitve prijel izraz megxit.