IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Svet

Kot bi se utrgala gora: poglejte si ta ogromni snežni plaz (VIDEO)

Deli na:
Kot bi se utrgala gora: poglejte si ta ogromni snežni plaz (VIDEO)

Foto: Facebook

V plazu na jugu Švice, ki jo je v minulih dneh prav tako zajelo močno sneženje, je v torek umrla 20-letna švedska smučarka. V Avstriji je medtem nehalo snežiti, vendar pa nevarnost plazov ostaja visoka. Umirjajo se tudi razmere v nemški zvezni deželi Bavarska. Se je pa včeraj pri kraju Vinadi na švicarsko-avstrijski meji sprožil ogromen plaz.

Smučarka iz Švedske je umrla med smučanjem izven urejenih prog v kantonu Wallis, kamor se je v skupini odpravila kljub opozorilom pred plazovi. Drugi smučarji so jo sicer hitro potegnili iz snega, a je bilo zanjo prepozno, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V Avstriji je medtem po dveh tednih vendarle nehalo snežiti, a imajo tamkajšnji prebivalci še veliko dela z odstranjevanjem snega. Na nekaterih območjih jim še vedno pomagajo tudi avstrijski vojaki, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na avstrijskem Štajerskem je sicer stopnja nevarnosti plazov še vedno četrta ali tretja na petstopenjski lestvici. Tamkajšnje oblasti so posvarile, da je zaradi nekoliko višjih temperatur večja verjetnost spontanih plazov, ki so lahko tudi zelo obsežni.

Za danes in četrtek avstrijski vremenoslovci napovedujejo suho in toplejše vreme. Nato se bodo temperature znova spustile, tako da se bo snežna odeja stabilizirala, kar pomeni tudi manjšo nevarnost plazov.

Umirjajo se tudi razmere v nemški zvezni deželi Bavarska, kjer bo danes večinoma suho, nekaj snega napovedujejo samo še za višje ležeče predele. Tudi nevarnost plazov je ponekod še vedno druga najvišja, a se bo v prihodnjih dneh znižala.

Loading...