Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Koronavirus: Japonska poroča o primeru dvakratne okužbe

Deli na:
Koronavirus: Japonska poroča o primeru dvakratne okužbe

Koronavirus - Foto: Profimedia

Na Japonskem so zabeležili primer ženske, ki se je z novim koronavirusom okužila dvakrat. Japonsko ministrstvo za zdravje je na spletni strani objavilo, da gre za žensko, staro več kot 40 let, iz Osake, pri kateri so prvič okužbo potrdili 29. januarja. 3. februarja je bil test na okužbo negativen, na testu 26. februarja pa ponovno pozitiven.

Po prvem pozitivnem testu so jo sprejeli v bolnišnico, nato pa so 1. februarja, ko se ji je zdravstveno stanje izboljšalo, od tam odpustili. Ob kontrolnem pregledu 3. februarja je bil njen test negativen, kasneje pa je doma dobila kašelj, boleče grlo ter bolečine v prsnem košu. Ko so jo 26. februarja ponovno testirali, je bil njen test na okužbo z novim koronavirusom spet pozitiven, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju japonskih medijev je to prvi primer na Japonskem, da so pri osebi po odpustu iz bolnišnice okužbo z virusom potrdili v drugo. Primer Japonke naj bi bil dokaz, da ni nujno, da so okuženi po ozdravitvi imuni za novo okužbo.

Na Japonskem so do danes zabeležili 894 primerov okužb z virusom sars-cov-2. Umrlo je sedem ljudi.



Največji del okuženih na Japonskem predstavljajo potniki in člani posadke na ladji za križarjenje Diamond Princess, ki je bila 14 dni v karanteni v japonskem pristanišču Jokohama. Zabeležili so 705 okužb, štirje ljudje so zaradi novega koronavirusa umrli. Z ladje so danes začeli izpuščati člane posadke, ki bodo morali v novo 14-dnevno karanteno na kopnem na Japonskem. Članom posadke so dovolili oditi z ladje šele, ko so jo zapustili vsi potniki.

"240 članov posadke je danes začelo zapuščati ladjo in njihovo izkrcavanje bo trajalo nekaj prihodnjih dni," je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil predstavnik japonskega ministrstva za zdravje.

Primer Japonke iz Osake sicer ni v nikakršni povezavi z ladjo.