Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kopitar s kralji po kazenskih strelih do zmage nad Vancouvrom

Deli na:
Kopitar s kralji po kazenskih strelih do zmage nad Vancouvrom

Foto: Reuters

Prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings so v domači dvorani Staples Center tokrat gostili Vancouver Canucks in kljub zaostanku z 0:2 na koncu po izvajanju kazenskih strelov slavili zmago s 3:2. Slovenski junak v dresu kraljev Anže Kopitar je na ledeni ploskvi odigral 23 minut, v tem času pa podal pri odločilnem golu za podaljšek.  

Kopitar je bil v Kaliforniji pred 18.344 gledalci, ki so lahko uživali v predstavi svojih ljubljencev in napeto tekmo spremljali vse do zmage po kazenskih strelih, podajalec pri odločilnem zadetku za podaljšek, ko je bil 43 sekund pred koncem rednega dela uspešen Slava Vojnov.

V podaljšani igri nato ni bilo zadetkov, pri izvajanju kazenskih strelov pa je bil domači vratar Johnatan Quick, ki je sicer zbral 21 obramb, trikrat uspešen. Na drugi strani je izkušeni vratar Vancouvra Roberto Luongo ubranil poskus Kopitarja, ta je odprl kazenske strele, kapetan kraljev Dustin Brown je zgrešil, nato pa je tekmo z neubranljivim strelom odločil Jeff Carter, ki je postal junak večera.

Sicer so gosti iz Kanade povedli z 2:0 po zadetkih Zacka Kassiana in Alexa Burrowsa, domači pa so izenačili, ko je bil najprej v drugi tretjini ob igralcu več na ledu za kralje uspešen Jeff Carter, podajalca sta bila Mike Richards in Simon Gagne, nato pa je v zadnji minuti rednega dela tekme po podaji Kopitarja zadel še branilec Vojnov in skupaj sta popeljala kralje do podaljška.