oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Komaj so jo postavili, že so Hrvati odstranili ograjo na meji s Srbijo

Deli na:
Komaj so jo postavili, že so Hrvati odstranili ograjo na meji s Srbijo

Foto: Arhiv Reporterja

Ograja, ki jo je Hrvaška postavila na mejnem prehodu s Srbijo Batina-Bezdan, je bila popoldne odstranjena, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Hrvati so ograjo začeli postavljati minulo noč. Notranje ministrstvo v Zagrebu je potrdilo, da so na mejnem prehodu Batina postavili "tehnične ovire" zaradi preprečevanja morebitnih poskusov nezakonitih vstopov v državo. Pojasnili so, da so jih postavili preventivno. To je bila prva ograja, ki jo je Hrvaška postavila ob meji s katero od sosednjih držav.

Most čez Donavo ob mejnem prehodu Batina je bil minulo noč za nekaj ur zaprt za promet zaradi postavljanja dva metra visoke ograje z vrati po vsej širini mostu.

"Po potrebi in v skladu z varnostnim stanjem se lahko aktivirajo tehnične ovire zaradi popolne blokade mosta in prometnice, ki pelje proti obmejnem prehodu," so sporočili z notranjega ministrstva. Dodali so, da na tem območju ni varnostnih groženj.

Lokalno prebivalstvo na Hrvaškem trdi, da so na območju Srbije ob meji s Hrvaško zbirajo begunci, neuradno pa naj bi pričakovali tudi več sto beguncev z Madžarske.

Begunski val je lani samo na začetku nekoliko oplazil tudi mejni prehod Batina. Večina od več sto tisoč beguncev je šla proti državam Evropske unije nekaj deset kilometrov bolj južno, čez zeleno mejo med Hrvaško in Srbijo.