tularemija Svet24.si

Na Gorenjskem devet okužb s tularemijo ali ...

alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

uber ss Reporter.si

Kako sta Nika Kovač in Golobova koalicija ...

matjaz kek intervju 1 gw Ekipa24.si

Matjaž Kek v ekskluzivnem intervjuju: "Jaz sem ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

luka doncic reklama Ekipa24.si

Vsi govorijo o Dončićevem izboru pesmi v kultni ...

Svet

Kljub ruski grožnji ladja z žitom zaplula po Črnem morju

Deli na:
Kljub ruski grožnji ladja z žitom zaplula po Črnem morju

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Iz ukrajinskega črnomorskega pristanišča Čornomorsk je danes kljub ruski pomorski blokadi in grožnji, da bo Rusija civilne ladje obravnavala kot potencialne vojaške cilje, izplula tovorna ladja z žitom, so danes po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile ukrajinske oblasti.

"Ladja Resilient Africa s 3000 tonami pšenice je zapustila pristanišče Čornomorsk in pluje proti Bosporju," je na družbenih omrežjih sporočil ukrajinski minister za infrastrukturo Oleksandr Kubrakov.

Pojasnil je, da je ladja v ukrajinsko pristanišče po novo vzpostavljenem koridorju vplula pred nekaj dnevi, skupaj s še eno ladjo, ki bo po njegovih napovedih kmalu odplula proti Egiptu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po besedah Kubrakova so ladijski prevozniki izrazili pripravljenost naložiti približno 20.000 ton pšenice za afriške in azijske države.

Potem ko je Rusija sredi julija odstopila od sporazuma o izvozu ukrajinskega žita prek Črnega morja, se je Kijev odzval z vzpostavitvijo začasnega koridorja, ki ga lahko civilna plovila uporabljajo na lastno odgovornost, saj je Moskva po izteku sporazuma začela napadati ukrajinsko pristaniško infrastrukturo.