marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

test Svet24.si

Za prvi spolni odnos ni nikoli prepozno, lahko pa ...

52-poljansek_2013 Necenzurirano

Pidovski tajkun prodaja podjetje, ki služi ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

Konec februarja je tako izbruhnilo! Odkrito.si

Trije močni izbruhi na Soncu: kaj se dogaja?

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Klavrn začetek predsedniške kampanje Trumpovega izzivalca

Deli na:
Klavrn začetek predsedniške kampanje Trumpovega izzivalca

Donald Trump in Ron DeSantis leta 2019 - Foto: Profimedia

Guverner Floride Ron DeSantis je v sredo najavil svojo kampanjo za kandidata za predsedniški položaj na volitvah leta 2024 z odločnimi besedami, vendar s tehnično neuspešno izvedbo v spletnem pogovoru na Twitterju. Ta je utrdila mnenje, da 44-letni republikanec ni pripravljen na spopad z nekdanjim predsednikom Donaldom Trumpom.

DeSantis je skušal nastopiti samozavestno, vendar se mu je maščevala nekoliko nenavadna odločitev, da svojo kampanjo najavi v spletnem pogovoru z lastnikom Twitterja Elonom Muskom. Zvočni prenos se je večkrat sesul, zaradi česar večina uporabnikov ni mogla slišati novega predsedniškega kandidata republikancev.

"Ameriški propad ni neizogiben - to je izbira. Izbrati moramo novo smer - pot, ki bo pripeljala do ameriške oživitve," je med drugim dejal DeSantis. V pogovoru z Muskom, ki je trajal več kot eno uro, Trumpa ni omenil niti enkrat.

Trump je na drugi strani z veseljem izkoristil težave ob začetku DeSantisove kampanje. "DeSantisova predstavitev na TWITTERju je katastrofalna! Njegova celotna kampanja bo katastrofa. Glejte!" je zapisal na svojem družbenem omrežju.

DeSantis se pridružuje republikanski tekmi za nominacijo, ki vključuje tudi nekdanjo veleposlanico ZDA pri ZN Nikki Haley, senatorja Tima Scotta iz Južne Karoline, nekdanjega guvernerja Arkansasa Aso Hutchinsona in biotehnološkega podjetnika Vivka Ramaswamyja. Za verjetnega predsedniškega kandidata velja tudi nekdanji podpredsednik Mike Pence, ki pa kandidature še ni napovedal.


DeSantisova predstavitev v sredo zvečer se ni odvila po načrtih. Spletni dogodek se je začel s tehničnimi napakami, ki so bile po Muskovih besedah posledica preobremenitve strežnikov, ker je toliko ljudi hkrati skušalo spremljati dogodek. Več kot 20 minut po načrtovanem začetku so bili številni uporabniki izločeni iz prenosa, slišali so piskanje mikrofonov in glasbo za čakanje ter se soočali z drugimi tehničnimi težavami.

"Neuspešna predstavitev? Opravljena. Neuspešna napoved - prav tako. Veselimo se neuspešne kampanje Rona DeSantisa," je dejal strateg kampanje Nikki Haley Mark Harris.

Kljub temu so iz DeSantisovega štaba sporočili, da je v prvi uri po objavi na spletu zbral že milijon dolarjev donacij. "Imeli smo ogromno občinstva," je DeSantis dejal v poznejšem intervjuju za Fox News, ko so ga vprašali o tehničnih težavah.

"Bilo je največje občinstvo na Twitterju doslej. Resnično smo navdušeni nad navdušenjem ljudi," je še dejal DeSantis in dodal, da se morajo republikanci znebiti kulture porazov, kar je letelo na Trumpa.

Pozno v sredo je DeSantisov urad sporočil še, da je guverner podpisal obsežen zakon o volilni zakonodaji, ki vsebuje določbo, po kateri lahko sam kandidira za predsednika, ne da bi moral odstopiti s položaja guvernerja, kot je določal prejšnji zakon.