kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Svet

Teorija zarote: kitajski komunisti širijo lažne novice, da prvotno žarišče pandemije ni Vuhan, ampak tujina

Deli na:
Teorija zarote: kitajski komunisti širijo lažne novice, da prvotno žarišče pandemije ni Vuhan, ampak tujina

Kitajski predsednik Xi Jinping vlada že od leta 2013. - Foto: Reuters

Novi koronavirus je najprej izbruhnil na Kitajskem, zdaj pa kitajska oblast, ki je dolgo prikrivala širjenje virusa, poskuša krivdo za izbruh svetovne pandemije zvaliti na druge države.

Vse epidemije nalezljivih bolezni, ki so se v zgodovini razširile po svetu, so vedno imele svojo »domovino«, svojo točko nič, kjer so prvič izbruhnile.

Bubonska kuga, imenovana črna smrt, ki je morila sredi 14. stoletja in menda prepolovila prebivalstvo Evrope, se je na staro celino po svilni poti verjetno razširila iz Kitajske ali morda iz osrednjeazijskih step.

Kolera, ki je morila v 19. stoletju, se je v Evropo prek Rusije verjetno razširila iz Indije. Tudi novi koronavirus, ki povzroča bolezen covid-19, ima svojo točko nič – to je kitajsko mesto Vuhan.

Po zdaj znanih podatkih so se okužbe z novim koronavirusom, ki v najhujših primerih povzroča hudo pljučnico, prvič pojavile v mestu decembra, morda pa že novembra lani. Iz Vuhana se je nato ubijalski virus razširil po vsem svetu.

Kitajska oblast je širjenje virusa, ki je verjetno preskočil z živali na človeka na vuhanski tržnici z živili, nekaj tednov prikrivala. V zadnjem času pa kitajska oblast s pomočjo svojih medijev širi lažne novice, da prvotno žarišče pandemije ni Vuhan, ampak tujina.

Tako je kitajska oblast začela širiti izmišljene zgodbe, da se je virus najprej pojavil v ZDA, v Vuhan pa ga je nato prinesla ameriška vojska.

V zadnjih dnevih so se kitajski mediji oprijeli izjave italijanskega zdravnika Giuseppeja Remuzzija, da je koronavirus v Italiji že več časa, kot so sprva mislili, in jo izrabili za širjenje teorij, da je v resnici domovina novega koronavirusa Italija, in ne Kitajska.

A je Remuzzi nato za britanski časnik Daily Mail pojasnil, da glede na genetske študije ni dvoma, da je virus v Italijo prišel iz Kitajske, in to, še preden je uradni Peking svet obvestil o izbruhu koronavirusne bolezni v Vuhanu.

Remuzzi je še pojasnil, da so študije pokazale, da je virus v Italijo prinesel nemški državljan, ki je bil v stiku z nekim Kitajcem.

loading...
Loading...